De Man Achter De Man

Jiggy vs Jiggy

De Man Achter De Man
De vele gezichten van Jiggy Foto door VADIVISUALS

Hey Jiggy, hoe ga je?
Nou ja, de zon schijnt, das altijd goed.

Een goed teken?
Haha ja.

Jonna Fraser dus, faka met die man?
Jonna is een bijzonder exemplaar wat mij betreft. 

Hoe is dat gegaan met hem eigenlijk? Zijn komst bij de Ark.
Nou, zoals Murda ook rapt op de nieuwe EP was hij het die Jonna 'ontdekte'. Turks had toentertijd zelf een soort platform dat 'Cakeboys' heette en daar vroeg hij Jonna bij naar aanleiding van een televisie optreden op lokale tv dat hij had gezien. Daardoor kwam hij dan weer op mijn vizier. Zo ging het met Aziz trouwens ook. 

Scherp van Turk.
Turk heeft altijd een goed oog en oor gehad voor talent. Hij is de DJ Khaled van Nederland zeggen wij op kantoor weleens. Khaled rapt niet maar hij en Turk hebben vergelijkbare kwaliteiten: ze spotten talent snel, ze werken daarnaast met de hotste artiesten in de game en ze snappen wat 'nu' is en geven daar een eigen spin aan. Daarnaast zijn ze allebei luid, hebben ze ontembaar veel energie en komen ze met eigen slang die heel aanstekelijk is. Ik denk dat Murda nog niet volledig de erkenning krijgt die hij eigenlijk wel verdient in de Nederlandse scene, als je al zijn platen terug gaat luisteren besef je dat het echt documenten zijn die de hele sfeer van een bepaalde tijd in de scene vast hebben gelegd.

Turk heeft altijd een goed oog en oor gehad voor talent

Je dwaalt wel af. Het ging over Jonna.
Dat maak ik zelf wel uit.

Okay. Maar Jonna kwam via Murda bij jou.
Ja, op een gegeven moment gaf Turk min of meer zijn zegen voor onze samenwerking en zo begon het te beginnen. Rond de eerste EP van Jonna had ik al contact met hem maar toen kwam een echte samenwerking er nog niet van. Achteraf heel goed denk ik, hij kon zo zelf een beetje ontdekken wat het inhoudt om dit te doen. Dit raad ik jonge rappers regelmatig aan trouwens, het goed om eerst zelf te zien en voelen hoe het allemaal werkt. Anyway, toen Erik Zwennes van Top Notch mij vroeg wie ik als gegadigden zag voor New Wave toen het nog moest gebeuren tipte ik Jonna. Die tijd en dat project heeft hem denk ik heel veel geleerd en creatieve zekerheid verschaft.

Waarom is hij een bijzonder exemplaar dan?
Nou, als mensen het me vragen zeg ik altijd dat er drie factoren essentieel zijn voor een succesvolle artiest: je moet op de één of andere manier sympathiek zijn (het kan nooit zo zijn dat iederéén je aardig vindt maar in ieder geval wel iemand zeg maar), je moet een goeie werkethiek hebben (ook dat komt in verschillende vormen) en je moet een bepaalde eigenheid hebben. Over dat laatste: over smaak valt te twisten maar of iets lijkt op iets anders kun je wel vaststellen. Sommige artiesten hebben van het één wat meer dan van het ander, maar Jonna heeft dat allemaal in gelijke mate. En het ontwikkelt heel snel bij hem. Wat hem qua stijl bijzonder maakt is dat hij zijn jeugdigheid en zijn oude ziel kan laten blenden in zijn muziek zonder dat het botst. Hij kan een feestje maken en op datzelfde feestje ineens de gene zijn die zegt dat iemand rustig aan moet doen omdat er morgen iets belangrijks moet gebeuren, zoiets.

Jonna heeft dat allemaal in gelijke mate

Weten Jonna en Murda dat je zo over hen denkt?
Natuurlijk, wat een rare vraag. Ik probeer iedereen altijd te laten wat ik zie, positief en negatief.

En later deze maand dus 'We Doen Ons Best', het nieuwe album van Murda. 
Ja, het is wat net zeg, DJ Khaled. Hij omschreef het zelf als een kleurrijk geheel en daar ben ik het roerend mee eens. Wat mij betreft heeft hij altijd een stukje Amerika gebracht naar Nederland en dat is nu weer zo. Kijk de nieuwe video met Hef en Adje! Doodziek. 

'Wij van WC Eend' wel natuurlijk.
Natuurlijk. En on that note! De nieuwe Kraantje Pappie single is te vinden in den digitale winkeltjes! Euro's heet 'ie. Volgende week de clip. Totale waanzin wordt dat. Fokking veel zin in.

Het lijkt er op alsof je het helemaal mooi vindt allemaal, is dat zo?
Ja dat is zo. Fijn dat je dat opmerkt.

Jonna Fraser - Goed Teken

Hij is hier! Goed Teken. De nieuwe EP van Jonna Fraser met 9 liedjes die heen en weer vliegen van ingetogen liefdesliedjes naar opzwepende partytracks, en alles daartussenin. Big tunes, fam, big tunes. Jonna wordt op Goed Teken bijgestaan door onder meer Broederliefde, Murda, Sevn Alias en KM van SFB. De EP bevat producties van Project Money, Spanker, Eurosoundz, Zurich en Frankie. 

Vanavond viert Jonna Fraser zijn releaseparty in de Melkweg, Amsterdam, waar behalve Jonna ook optredens plaats zullen vinden van Broederliefde, Hef, Sevn Alias, Murda en YOUNGBAEKANSIE. DJ's Raynor Bruges, Yung Chale, Kid Q (Childsplay) en DJ Dylvn draaien de avond aan elkaar.

"M'n telefoon gaat nu vaker, dat is een goed teken."

Video: Murda - WHIP ft. Hef & Adje

Murda season is hier! Op 20 mei verschijnt het langverwachte album We Doen Ons Best van de goedlachse rapper Murda in zowel digitale als fysieke vorm. De man met vele aliassen luidt zijn aanstaande albumrelease in met de video van WHIP met Adje en labelgenoot Hef. Op de minimalistische beat van Project Money neemt Murda het voortouw in de subtiele clubknaller. 

"We whippen werk, flippen werk!"

Check de track ook op Spotify, iTunes, Deezer of Google Play.

Turk - WHIP

Nieuw op de Ark

Welkom op de Ark Def Major.

Def x Jiggy

Snelle Jelle & Leeroy - Onderweg

Met een zomertour en een honderdtal clubshows zijn Snelle Jelle en Leeroy met regelmaat op de podia te zien in hun rol als DJ en MC. De vele ritten en tochten daar naartoe inspireerden Snelle Jelle en Leeroy in hun rol als producer en rapper, met het nummer 'Onderweg' tot gevolg. Bekijk de videoclip door Slope Film hieronder. 

Jelle x Leeroy

Check de tune inclusief instrumental ook op Spotify, iTunes, Deezer, Google Play en YouTube.

Vanavond in Melkweg Amsterdam

Vandaag is de EP 'Goed Teken' van Jonna uit, en hij heeft een crazy line-up verzameld om de release vanavond te vieren in Melkweg Amsterdam. Naast Jonna zijn eigen optreden zijn er shows van HefSevn AliasMurdaBroederliefde en YOUNGBAEKANSIE. DJ's Raynor Bruges, Yung Chale, Kid Q (Childsplay) en DJ Dylvn draaien de avond aan elkaar.

Releaseparty Goed Teken EP

Fas I Bobi Taki

In de Arkalarm van april kwam Aziz Wrijving met de club banger 'Fas I Bobi' geproduceerd door Yung Felix. Omdat men helemaal lekker ging op de streaming van de danstune werd het hoog tijd om de mannen elkaar uit te laten horen over belangrijke zaken als bobi's, billen en cupmaten. Bobi bobi!

Fas I Bobi

Kraantje Pappie - Euro's

Kraantje opent zijn Crane III aanloop met de release van zijn nieuwe single Euro's! De single is een feestelijke ode aan het over de balk smijten van Europese betaalmiddelen. Of zoals Kraantje het zelf in het refrein verwoordt: "Die euro's gaan niet mee als je dood bent." Zoals het een echte Kraan single betaamt is ook deze geproduceerd door Nightwatch. De videoclip van het nummer verschijnt volgende week.

Vorige week gaf Kraan de primeur aan Coen & Sander waarvan het fragment hier terug te luisteren is. De primeur kwam Kraan op een teleurgesteld belletje van 3FM's Domien Verschuuren te staan, aan wie Kraan op wintersport ook een primeur ook had beloofd

Crane III verschijnt op 28 oktober en is evenals de vorige albums volledig geproduceerd door Nightwatch. De release zal gepaard gaan met een clubtour.

Check de single Euro's ook via iTunes, Deezer, Google Play of YouTube.

Check de agenda en zie Kraan op een podium bij jou in je buurt

Brian Elsta(r)k

Brian Elstak is bekend van Colossal, de videoclip van Diggy Dex, zijn radioshow OWRUfilm Lowrey, de vorige edities, zijn shirtontwerpen en het artwork van 13, I Forgot About It, When I Thought About It, Snelle Jelle presenteert: 8 Jaar Noah’s Ark - De Mixtape, HETISZOVER, De Ark De Triomf, Hefvermogen en 6,5. En meer. 

Murda x Brian

Stappen In De Waggie Bij Jiggy En Praten Over Allemaal Shit

Na o.a. Hef, Murda en Diggy Dex is het de beurt aan een nieuwe bijrijder in Jiggy zijn waggie. Het nieuwe ritje wordt gemaakt met young boy Jonna Fraser. De hongerige rapper staat veel in de spotlights door het droppen van zijn nieuwe EP Goed Teken en bijbehorende videoclip met Broederliefde. Gelukkig kon hij voor Jiggy zijn telefoon heel even op stil zetten voor deze waggiesessie. Waarom schreeuwt hij altijd zo? En waarom liep Jonna taakstraf bij de Albert Heijn? Dat, een foutloze verse van Brainpower en meer check je hier.

Waggie Jonna

De Ark Agenda voor mei

Ark Up Insta

 • Me & Elmo #elhaloef

  @

  Dusty El Haloef
 • Stay Blessed

  @murdaworld

  Murda Bless
 • Shout out naar @zoozoostore voor die outfitjes

  @heffelini

  ZooZoo
 • gowtu

  @

  Aziz Gowtu
 • Vrolijk Kerst

  @ramiks

  Jiggy x Ramiks
 • It G Ma.. WHOE! UnderwaterSquaaadd

  @kraantjepappie

  It G Ma
 • F A M

  @murdaworld

  Murda Clipshoot
 • Touchdown NYC

  @

  Snelle Jelle Onderweg
 • Mooie kerel die Jiggens

  @terilekst

  Turquoise
 • Terilekst & Big2 - Wederzijds Respect (Phoenix Remix)

  Onlangs bracht Terilekst zijn instrumentale album Turquoise uit, en bij het horen van instrumentale beats begint het bij bepaalde mensen nu eenmaal te kriebelen. Zo ook bij Big2 van The Opposites, die de track Phoenix zo tof vond dat hij er overheen wilde rappen. En zo geschiedde. Big2 maakte een remix van de track en doopte zijn versie om tot 'Wederzijds Respect", waarna het nummer bij 3voor12 in premiere ging. Om de spontane gelegenheidsformatie te vieren is de track vandaag de gratis te downloaden via WeTransfer.

  Later deze week ook op Spotify en iTunes.

  Terilekst x Big2

  Video: Jonna Fraser - Do Or Die ft. Broederliefde

  Jonna - Do Or Die

  Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

  Dusty 'meest veelbelovende rapper'

  De goede mensen van The State of Mind bestempelden Dusty onlangs als 'meest veelbelovende rapper'. Om die reden hebben ze hem uitgenodigd voor een exclusieve fotoshoot voor op hun site. Bekijk alle foto's hier!

  Daarnaast is Dusty uitgekozen om mee te gaan met de Popronde 2016. De Popronde is een rondreizend festival dat ieder jaar talentvolle artiesten en muzikanten een podium biedt. De 138 artiesten (geselecteerd uit zo'n 1300 aanmeldingen), waaronder Dusty, zijn dit najaar gratis te bewonderen op podia in 41 steden door heel Nederland. De Popronde gaat 15 september van start, meer info is te vinden op popronde.nl

  Dusty 'meest veelbelovende rapper'

  Hef genomineerd voor FunX Award

  Hef is met zijn album 13 genomineerd in de categorie 'beste album' door FunX. Helemaal leuk, natuurlijk. Stemmen kan (eventueel met slippers aan) tot 25 mei op funx.nl/awards. De uitreiking van de awards vinden diezelfde dag plaats in de Melkweg in Amsterdam.

  Hef genomineerd voor FunX Award

  Praia del Sol & Renco remixen Betere Man

  REMIX! In de #‎ARKALARM editie van maart vierden we de release van Betere Man van Raynor Bruges & Murda met SBMG, Jonna Fraser, Hans Grants & Dabutes. De vrienden Praia del Sol & Renco hebben het lentegevoel van het origineel omgebogen tot een zwoele zomernachtelijke sound in hun nieuwe remix. Knal het weekend in met deze dansbare versie.

  Praia del Sol & Renco remixen Betere Man

  Random Reviews

  Met Simon Dopper

  Random Reviews
  Birdman / VIEWS / Lolo Varetti

  Wat is een mening die je niet opdringt aan anderen? Inderdaad, verspilde energie. Omdat opkroppen ongezond is reviewed allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft. 

  De g-check van Birdman: 9,5

  Vroeger toen ik nog hersens had las ik wel eens een tekst van de filosoof/cultuurcriticus Slavoj Zizek. Wegens zijn imponerende verschijning noem ik hem graag Slavoj G-check, een woordgrap waarvoor ik toch op zijn minst ooit een lintje of 20 euro had moeten krijgen van de overheid. Wat heeft dit met de maand april te maken? Niet bijster veel, maar het was in ieder geval entertaining te zien dat er in New York weer eens een ouderwetse g-check op de radio plaatsvond, uitgevoerd door niemand minder dan Birdman (in de tijd van de gulden en Papoose gebeurde dergelijke g-checks dagelijks, nu hebben we twitter). Het filmpje, waarin Birdman Charlamagne en de rest van The Breakfast Club vertelt dat ze zijn naam met ‘respek’ moeten behandelen, krijgt een 9,5, en wel hierom:

  - Birdman zegt dat hij zichzelf niet gaat herhalen, waarna hij zichzelf herhaalt.
  - Birdman wil een sierlijke aftocht blazen maar dat gaat niet want zijn goons staan in de weg.
  - Birdman hanteert de taalkundig vooruitstrevende uitspraak: ‘y’all finished, or y’all done?’ wat tevens een uitstekende confusion-attack is om het laatste stuk creme brulee van het bord van bae weg te kapen in een restaurant.

  Birdman lijkt me niet het type om grappen te maken. Laten we daarom omwille van onze veiligheid niet vergeten zijn naam voortaan te behandelen als gebakken eieren op een katerige ochtend: put some ‘spek on it.

  De cover van Drake - Views: 4

  Het is nog te vroeg om Views, het nieuwe album van Drake, muzikaal te beoordelen. Vandaar dat ik een oordeel vel over de cover. Hier volgen 6 dingen waar de cover van Views beter geschikt voor is dan de cover van Views:

  - Een heruitgave van Hector Malot’s Alleen Op De Wereld 
  - Een VVV-brochure over Rotterdam, getiteld ‘De Euromast en 11 andere leuke uitstapjes voor het hele gezin’.
  - Een afgekeurde filmposter voor The Matrix 4
  - Een zelfhulpboek over abseilen
  - Een zelfhulpboek over onconventioneel vliegtuigspotten
  - Behang voor mensen die niet graag thuis zitten

  Lolo Varetti - Uber bitch: 8,6

  Als je in een uber stapt raak je vrijwel altijd caught up in een van de volgende scenario’s; 1. je begint een ongemakkelijk gesprek over waar je bent opgegroeid en de Gucci-bekleding van de auto in kwestie, of 2. je luistert naar Guus Meeuwis op Radio 100% NL zodat je niet hoeft te praten. Beide situaties zijn onwenselijk. Gelukkig stuitte ik deze maand op dit uber-anthem, wat meer dan wavy is en per direct gedraaid dient te worden in alle ubers wereldwijd zodra je instapt. Breng je auxkabel en begin te flexen met de chauffeur! Ik weet verder nog niks van deze Lolo Varetti, maar op de foto van zijn soundcloud draagt hij een bandana met camouflageprint op zijn voorhoofd, wat in combinatie met dit prima liedje impliceert dat het met zijn muzikale toekomst meer dan goed zit. 8,6.

  Oke dan! Vergeet niet dat mei jouw maand wordt, ik ben de fok outta hereeee.

  Ark Radio

  Aanvoerder Snelle Jelle bespreekt in deze aflevering van ARKRADIO de nieuwste muziek met Leeroy en Aziz Wrijving. Naast de favoriete tracks van het moment benoemen ze hun favoriete tunes uit een ander genre én de nummers die ze het liefst onderweg draaien. Een classic uitzending, gesprekken over de leeftijd van Jay Z, de meerwaarde van Kendrick Lamar en de smooth-heid van Sade.

  Luister van 12:00 tot 13:00 en van 18:00 tot 19:00 naar ARKRADIO op Juize.

  Vanaf morgen is de uitzending ook te beluisteren via Mixcloud.

  Kwame Kwanzaa: On The Kijk Uit

  Naam: Jonasty
  Track: Lekker Mal
  Leeftijd: ?
  Woonplaats: Zuid-Limburg?

  Jonasty - Lekker Mal

  Onlangs kwam ik de volgende video tegen op het internet. Track pakte me gelijk, want ik hoorde een sample van James Blake - Take a Fall For Me ft. RZA. En iedereen die me kent, weet dat ik een hele grote fan ben van de emotional king. Jammer genoeg, bleek het een beat te zijn van Logic (Fuck Logic). Anywho, een typische backpack track, maar ik ga er lekker op. Jonasty is onderdeel van Red Ribbon, die verantwoordelijk is voor deze gek video/track back in 2012. Dat was ook de laatste keer dat we iets van ze hoorden. De mannen van Red Ribbon beloven dit jaar een album te droppen, dus ik ben wel benieuwd wat ze on the table gooien. Dus, doe is gek en check Lekker Mal.

  Still Fresh