De Man Achter De Man

Het Lijkt Wel Zomer

De Man Achter De Man
Jiggy vs Jiggy Foto door VADIVISUALS

Hallo y'all, het lijkt wel zomer! Ondanks dat het de natste zomermaanden zijn in 10 miljard jaar (grove schatting) staan juli en augustus toch echt voor de deur als een collectant. De zomer in de bol van Jiggy Djé heeft er in ieder geval voor gezorgd dat we het deze maand een keertje doen zonder een traditionele Jiggy vs Jiggy. Evenals de IJslanders, die gisteren op het EK fier overeind bleven terwijl ze met 5-2 de boot ingingen tegen de Fransozen, is het zaak om dit verlies te nemen als een overwinning. De gewonnen tijd kun je namelijk geheel naar eigen voorkeur invullen, bijvoorbeeld met het lezen van een boek of het eten van een gezinsverpakking waterijs, mits je van karton houdt. Andere dingen die je nu zou kunnen doen: wadlopen, trampolinespringen, achter je oor krabben, een nieuwe taal leren, de rest van #arkalarm lezen, jonko roken, of dit alles tegelijk. Veel plezier! 

- gasthoofdredacteur Simon Dopper

Wilde Haren Official Visual Aftermovie

Voor het derde jaar op rij was Noah's Ark dit jaar present op het Down The Rabbit Hole Festival met ons eigen Wilde Haren-podium. Als je er niet was heb je een boel gemist, zoals Ali-B die met Brownie Dutch Rampeneren performt, een onbescheiden hoeveelheid modder, een nog minder onbescheiden hoeveelheid alcohol en confetti-tsunami's. 

Gelukkig kun je (ook als je er wel was) nagenieten door middel van de official aftermovie snapchatstories van de snapchatqueen van de lage landen: Lize Korpershoek. In deze visuele kunst is tevens een prominente rol weggelegd voor online-infuential Marten Mantel.

In de chaos van Wilde Haren sneuvelt altijd een hoop, zoals dit jaar (wederom) de waardigheid van Pim Lauwerier, en helaas ook de snapchatstory van dag 2. De stories van dag 1 en 3 zijn echter al zo genadeloos leuk dat het weinig uitmaakt. Check iets of check niets!

Snappy Snappy

Voor meer bewegende visuals klik je hier

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Murda's Media Madness

Rondom zijn album We Doen Ons Best sprak Murda uitgebreid in NRC over zijn rijke jeugd. Ook ging hij langs bij Radio 1, Sunday Service met Venz en Jiggy en deed hij een trip down memory lane met Puna.  

Murda's Media Madness

De 16 van Jiggy

Jiggy Djé zit met Akwasi aan tafel en bespreekt zo'n beetje het hele leven aan de hand van zijn verse op Dat Doen We Niet Meer. Een stukje video vol filosofieën en inspiratie. 

De 16 van Jiggy

Platina voor Do Or Die

Jonna Fraser was op bezoek bij 3FM in de ochtendshow van Giel Beelen. Kort nadat hij met Broederliefde was aangeschoven werd hij door Giel verrast met een platina plaat voor de verkoop van 40.000 exemplaren van de single 'Do Or Die'. Bekijk de fragmenten hier terug.

Platina voor Do Or Die

Hotmail

Egon mailt met SpaceKees

De grote live show van Terilekst

Turquoise, de fabuleuze plaat van Terilekst gaat nu ook live beleefd kunnen worden. Op zaterdag 16 juli speelt Turrie samen met zijn band de instrumentale plaat live in Club Gem! Gratis entree voor iedereen. Mooi toch? Super mooi.

Turquoise

De Ark Agenda voor juli

 1. Kraantje Pappie

  Midsummer

Random Reviews

Met Simon Dopper

Random Reviews
Gucci, Famous Dex & Kanye ft. de rest

Wat is een mening die je niet opdringt aan anderen? Inderdaad, verspilde energie. Omdat opkroppen ongezond is reviewt allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft. 

De wederopstanding van Gucci Mane

Hallo allemaal. Het zijn roerige tijden, dus laten we het hebben over Gucci Mane, want de black x6 oftewel legacy van Gucci Mane is als het universum: oneindig en het verbindt ons allen. Sinds deze maand resideert Gucci niet langer binnen de muren van het gevang! Engeland mag dan uit de EU stappen, de impact van Guwop die uit de gevangenis stapt is uiteraard vele malen groter. #guccimexit

Gucci is als herboren uit de jilla gekomen en zijn transformatie is zo weergaloos dat deze als sluitend bewijs kan fungeren voor de evolutietheorie, evenuals de door mij bedachte theorie dat Gucci Mane eigenlijk een zeldzame pokemon is. Ieder zichzelf respecterend individu dient dit filmpje, waarin Gucci Mane zijn vintage Cartier planga definieert als ‘mindblowing’ 1018 keer achter elkaar te bekijken. Het is wonderschoon, verdient een oscar voor beste regie, script en hoofdrol, en zou moeten worden ingelijst en opgehangen in het Rijksmuseum als er geen praktische bezwaren zouden bestaan tegen het inlijsten van filmpjes.

Naast de opvallende uiterlijke veranderingen zien we hoe iemand die jarenlang rapte over lean bij het ontbijt in plaats van jus d’orange nu spreekt met de swag van een veganistische scheikundeleraar. Het doet me vraagtekens stellen bij alles wat ik ooit voor waar heb aangenomen, op een goede manier. Gucci was al die tijd naast ultimate trapgod ook een eloquente filosoof met voorliefde voor kaasplankjes en wereldliteratuur – mindblowing, a mattie, mindblowing.

Famous Dex - HeartBreak Kid

Famous Dex is een topper, alleen al omdat hij zichzelf doopte tot ‘famous’ alvorens hij dat was. Daarnaast rapt hij permanent alsof hij superdronken op een feest in je oor schreeuwt dat hij zijn sleutels kwijt is; een goed ding, wat mij betreft. Als je nog niet zo bekend bent met Dex, check dan ook zijn liedjes Kanye, Hoes Mad, en Ik Huil Alleen Bij Jou ft. Ali-B. Heartbreak Kid is zijn derde mixtape dit jaar, en helemaal F-U-N.

Kanye West - Champions ft. de rest

Kanye West, Desiigner, Travis Scott, Big Sean, Gucci Mane, Yo Gotti, 2Chainz en Quavo lopen een bar binnen. Er is geen clou, ze maken gewoon een saaie pokoe.

Tot ziens lieve mensen, ik wens jullie een uitstekende maandcyclus en ben zoals gebruikelijk de fok op outta here.

Brian Elsta(r)k

Brian Elstak is bekend van Colossal, de videoclip van Diggy Dex, zijn radioshow OWRUfilm Lowrey, de vorige edities, zijn shirtontwerpen en het artwork van 13, I Forgot About It, When I Thought About It, Snelle Jelle presenteert: 8 Jaar Noah’s Ark - De Mixtape, HETISZOVER, De Ark De Triomf, Hefvermogen en 6,5. En meer. 

Brian Elsta(r)k

Ark Up Insta

 • We Doen Ons Best

  @murdaworld

  We Doen Ons Best @murdaworld
 • The Eyes And The Nostrils

  @

  The Eyes And The Nostrils @ruimtevankees
 • @

  Aziz @azizwrijving
 • Ahoy with @ronnieflex010 ☔️

  @murdaworld

  Ahoy With @ronnieflex010 @ Murdaworld
 • Team Vieze Boxers by @heffelini

  @noahsarklabel

  Team Vieze Boxers By @heffelini Viezeboxers Hefundy @noahsarklabel
 • Do Or Die Platina door jullie allemaal mijn dank is GROOT

  @jonnafraser

  Do Or Die Platina Door Jullie Allemaal Mijn Dank Is Groot @jonnafraser
 • #wifeylifey #arkgals

  @

  Wifeylifey Arkgals @lorddusty
 • 'Wederzijds respect' - @terilekst en @bigtwee

  @noahsarklabel

  Wederzijds Respect @terilekst En @bigtwee @noahsarklabel
 • Ralph Lauren als Travis Porter

  @

  Ralph Lauren Als Travis Porter @defmajor
 • Murda x Jiggens x Def

  @noahsarklabel

  Murda X Jiggens X Def Noahsarklabel
 • Still Fresh

  Werknemer van de Maand - juli

  K.R.S. ERWIN - Radio Promotor

  Werknemer Van De Maand