De Man Achter De Man

Jiggy vs. Jiggy

De Man Achter De Man
Jiggy vs Jiggy Foto door VADIVISUALS

Yozef!
Hoi!

Hoe gaat het en waar was je vorige maand? 
Het gaat top en vorige maand was ik een weekje op vakantie en voelde ik de drang om níet met mezelf te praten.

Oh okay, nou ben blij dat je dat nu wél weer wilt. Sindsdien zijn er weer mooie dingen gebeurd; twee clips van Jonna op één dag! Hoezo?
Dat wilde hij graag. Ik ben een enorme voorstander van dat soort gekke ideeën. Hij belde me en zei "moeten we niet twee clips op één dag doen?" In mijn herinnering was dat nooit echt gebeurd, niet recentelijk in ieder geval dus dan is dát alvast een goeie reden. We waren ons er bewust van dat de ene video qua views weleens ten kosten kon gaan van de andere, maar soms moet je creatieve keuzes maken die de commerciële afweging overrulen. Nu dat het gedaan is vind ik niet dat je het meteen weer moet doen overigens.

Dat is één van de sickste tracks die we dit jaar gaan horen in Nederland naar mijn idee

En 'De Jeugd' van Def Major is uit!
Ja, dat is één van de sickste tracks die we dit jaar gaan horen in Nederland naar mijn idee. Ik kan ook niet wachten om ze die live te zien doen op Appelsap.

Daar staat Def ook?
Jazeker! Def, Murda, Mario Kartel, Jonna en Hef. Mario Kartel is nog vrijwel helemaal nieuw (nog een paar dagen) en Def is natuurlijk ook vers van de pers. Ik vind het hard dat iedereen meteen kan laten zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Lees je YouTube comments? 
Jawel. Niet alleen onze video's trouwens, ik check alles van Boef tot Ali B. Niet alles natuurlijk maar ik scroll overal wel doorheen om te kijken of dat wat ik een beetje verwachtte als reactie ook werkelijk de algemene reactie ís.

En was dat zo in het geval van Def?
Ik ging er wel vanuit dat niet iedereen de manier waarop Def (soms) rapt direct zou snappen, dat sowieso. 

Def is held in mijn boekje, alleen al voor die stem

Er staat één specifieke comment die ik je even voor wil leggen: "Wat doet Def Major bij Noah's Ark? Vertel het ons Jiggy.. Is zijn stem next level en horen wij dat niet?" Kun je daar antwoord op geven?
Sure. Wat hij doet bij Noah's Ark is wat iedereen doet bij ons; muziek maken naar het beste van zijn kunnen, dat wil zeggen op een zo authentieke, creatieve en originele manier mogelijk. De stem die hij hanteert op 'De Jeugd' durf ik wel next level te noemen ja, of 'jullie' het horen weet ik niet maar het feit dat je het vraagt impliceert wel dat je hoort dat hij bijzonder is. Dit is hoe ik er ongeveer in zit; als je alleen wil zien en horen wat je al kent kun je de hele dag thuisblijven, als je iets nieuws wil ontdekken moet je de deur uit. Ik hoor bij de groep mensen die de wereld wil zien en horen. Creativiteit vereist moed, Def is held in mijn boekje, alleen al voor die stem. Nu heeft hij mijn verdediging absoluut niet nodig maar goed, het is wel zo beleefd om een prangende vraag te voorzien van een antwoord.

En deze week 'De Jeugd EP'?
Ja! Aanstaande vrijdag 5 augustus! Die EP is next level. Bijna helemaal geproduceerd door Jack $hirak, één beat is mede van de hand van EightyThrilla en die doet niks onder aan Jack. Def heeft wat mij betreft één van de meest effectieve manieren van rappen ontdekt. Hij giet bijna alles in een melodielijn, hij zegt losse zinnen die meer betekenen dan hele verses van andere rappers soms doen. Het is een fascinerende stijl die nog niet gehoord is in Nederland. Daarnaast hoor je dat Jack $hirak met z'n hart zit in dit project. Def en Jack zijn goeie vrienden en dat klinkt door in de gedetailleerde manier waarop de producties zijn uitgewerkt. 

Trots dat Def aan boord is dus?
Supertrots. 

Kraantje Pappie - 050

Na Euro's komt Kraantje Pappie vandaag met een nieuwe track van het aanstaande album Crane III dat verschijnt op 28 oktober. De door Nightwatch geproduceerde banger heet 050 (*spreek uit: SERO SIENKO SERO, op zijn Spaans) naar het netnummer van Groningen. 050 is dus een prima anthem als je uit Groningen komt, maar ook als je bijvoorbeeld 50 jaar oud bent, fan van Curtis Jackson, of gewoon houdt van harde raps op harde beats, knahmean? Kaarten voor de najaarstour van Kraantje bestel je hier. 

Check alles van Crane Poppa op Spotify

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Def Major geeft previews van De Jeugd EP

Def Major was gisteren op bezoek bij Sunday Service, de radioshow van Venz & Jiggy op FunX. In de show laat Def twee previews horen van zijn De Jeugd EP die aanstaande vrijdag verschijnt. Dat, plus een hoop gezelligheid hoor je hier.

Def Major geeft previews van De Jeugd EP

Noah's Ark Soldiaz op Appelsap

Op zaterdag 13 augustus zijn we met de Noah's Ark Soldiaz te vinden op Appelsap in het Flevopark, Amsterdam. Def Major verzorgde met De Jeugd het anthem voor het festival. Wij zijn daar, met naast Def Major ook optredens van Jonna, Murda, Hef en Mario Kartel. Wees daar, en klik hier.

Noah's Ark Soldiaz op Appelsap

Op de airwaves met Jonna

Jonna Fraser is bekroond tot 3FM Serious Talent van de maand juli. Hij ging langs bij 3FM en deed daar een aantal tracks live. Ook kreeg Jonna bezoek van FunX die hem een award uitreikte voor de nummer 1 positie in de XChart. Bovendien is de nieuwe single Ik Kan Je Niet Laten verkozen tot DiXte.

Op de airwaves met Jonna

Crane III Clubtour

Terwijl Kraan nog een aantal Europese vakantie oorden kapot speelt liggen de tickets voor zijn Crane III Clubtour al klaar. Vanaf half november reist Kraantje door 't land voor shows rondom zijn album Crane III dat eind oktober verschijnt. Haal je tickets hier.

Crane III Clubtour

Def Major - De Jeugd

Een week geleden verscheen Def Major's video van De Jeugd ft. Bokoesam, SBMG en Jonna Fraser. Voor wie net als wij erg goed gaat op dit anthem voor Appelsap 2016  is er meer goed nieuws: aanstaande vrijdag verschijnt de gelijknamige De Jeugd EP. De EP staat vol met harde, eigenzinnige raps van Def Major en knallende producties van Jack $hirak, die op een van de tracks samenwerkt met producer EightyThrilla. De EP bevat verder bijdragen van Lijpe en Cartiez. Op 13 Augustus staat Def Major op op Appelsap, waar naast hem ook fellow Arkadians Hef, Jonna, Murda en de heren van Mario Kartel het podium zullen betreden . Volledige line-up en tickets check je hier.

2

Ark Up Insta

 • Anke van der Meer maakte een reeks foto's bij het interview dat ik had met @viva_nl. Over inspiratie, vaderschap, druk zijn en mijn nieuwe album

  @diggydexofficial

  Diggydexoffical Anke Van Der Meer Maakte Een Reeks Fotos Bij Het Interviw Wat Ik Had Met @viva Nl Over Inspiratie Vaderschap Druk Zijn En Mijn Nieuwe Album
 • Spacekees & Terilekst 18-07-2016

  @terilekst

  Terilekst Spacekees Terilekst 18 07 2016
 • goeiemorgen!

  @

  Ruimtevankees Goeiemorgen
 • Uit De Goot #ADF

  @murdaworld

  Murdaworld Uit De Goot Adf
 • 1 @reinkooyman

  @

  Lorddusty 1 @reinkooyman
 • Als dit allemaal voorbij is blijven zij mijn grootste fans! Mijn broers ❤️

  @jonnafraser

  Jonnafraser Als Dit Allemaal Voorbij Is Blijven Zij Mijn Grootste Fans Mijn Broers ❤️
 • real friends

  @jiggydje

  Jiggydje Real Friends
 • More blessings

  @jonnafraser

  Jonnafraser More Blessings
 • LaLaLa

  @noahsarklabel

  Noahsarklabel La La La
 • @kraantjepappie

  Kraantjepappie Ali Mousavi 3
 • Jiggy over Ambiance

  Schermafbeelding 2016 08 01 Om 12 08 46

  Onlangs verscheen de documentaire Spraakwater op het YouTube kanaal van Top Notch. De documentaire bestaat uit vijf delen en is gemaakt door Patrick Jansen. In de documentaire komen onder andere Rico, Sticks, Winne, Ares en Jiggy aan het woord over hun liefde voor hip-hop anno nu en het belang van lyrics. In deze video hoor je Jiggy praten over Ambiance, zijn track met Sticks.


  De Ark Agenda voor augustus

  1. Kraantje Pappie

   Midsummer

  Random Reviews

  door Simon Dopper

  Random Reviews
  Random Reviews

  Omdat opkroppen ongezond is reviewt allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft.

  21 Savage & Metro Boomin - Savage Mode​

  Het eerste uur dat ik wakker ben op een dag ben ik grotendeels onverstaanbaar omdat mijn hersens betrekkelijk lang doen over opstarten. Om verwarring te voorkomen hou ik daarom meestal mijn mond, dat eerste uur. 21 Savage bewijst echter dat ik in plaats daarvan beter Metro Boomin kan bellen om beats onder mijn gemompel te zetten. Zijn raps op Savage Mode klinken alsof hij nog half slaapt en daar ben ik helemaal cool mee. 

  Wat ik fijn vind aan Savage Mode is dat je door de gevaarlijke sound al het empathisch vermogen uit jezelf weg voelt ebben zodra je er naar luistert, wat je in staat stelt allerlei onaardige maar nuttige handelingen uit te voeren waar je normaal gesproken meer moeite mee hebt, zoals het ontwijken van krant-abonnementwervers of het neutraliseren van een mierennest/luidruchtige baby met een pan kokend water. YouTubecomments als “This song makes me wana leave my bitch and body slam her bitch ass !!!!” (Edgar Ortizz) en “im bout to run up in my grandma house and rob her ass ” (Long Live LA) ondersteunen mijn bevindingen.

  Iedereen die een beetje flexing in zijn ziel heeft en luistert naar X ft. Future zal het met me eens zijn dat we alle onschuldige slachtoffers die door Savage Mode vallen op de koop toe moeten nemen in de naam van de algehele litness.

  De Fuck-Supreme-Bape-banging-on-my-chest-movement

  Je hebt van die dingen waarbij je niet goed weet of het grappig is of juist tragisch. Ik heb dit bijvoorbeeld met mijn leven en het laatste seizoen van Idols, maar ook met de de Fuck-Supreme-I’m-Bape dude, die er een sport van heeft gemaakt iedereen te terroriseren die in zijn bijzijn Supreme-kleren draagt, omdat hij uit smaakoverwegingen meer op heeft met Bathing Ape. 

  Check hier een compilatie. Enerzijds is het fonny as hell (vooral de uitroep BANGING ON MY CHEST, wat ik nu doe elke keer dat ik door rood fiets of bij een andere willekeurige daad van rebellie) maar ook wel best gaar dat het met streetwear zover heeft moeten komen dat mensen nu ge g-checkt worden op basis van het merkje in hun t-shirt. Om Ghandi te quoten: het merkje in your t-shirt don’t mean shit (kan ook iemands anders geweest).

  Hoe dan ook: het moest natuurlijk een keer mis gaan, want laten we wel wezen: streatwearcultuur is vrij kut. Mensen kamperen op stoepen. Mensen hebben een mening over five-panel petten. Mensen discussiëren online over een woolblend flanel die Kanye West een keer aanhad in 2013 en vragen dan waar je die kunt kopen en hoeveel knoopjes je er idealiter van open moet zetten. Dus oke, fuck supreme, fuck bape ook, en fuck de spiegelfoto van de fit van je raw slim selvage downsized denim. BANGING ON MY CHEST!!!!

  Soulja boy - Rockstar (prod. LondonOnDaTrack)

  Mijn onbescheiden mening: LondonOnDaTrack is 1 van de sickest to ever do it, en Soulja Boy is een god in zijn soort. Op Rockstar presteert King Soulja het om ‘I’m a rockstar’ uit te spreken als ‘I’m a rasta', en maakt zo op overtuigende wijze voor eens en altijd de grond gelijk met skeptici die twijfelen aan zijn lyrical skills. Ik stel me voor dat nu Soulja Boy zichzelf doopt tot rockster veel ACDC-fans met mouwloze shirts boos zijn over de door hun vermeende devaluering van de term, en daar ben ik erg blij mee. Zij zullen moeten begrijpen dat de definitie van het begrip rockster inmiddels zodanig is opgerekt dat het tatoeëren van een Gucci logo tussen je wenkbrauwen (zoals Soulja Boy ooit deed) anno 2016 net zo Rock’n’Roll is als Guitar Hero spelen met Eric Corton en zijn persoonlijke vriend Dave Grohl.

  Diggy Dex - Jaar Of 4

  Vrijdag verscheen de nieuwe single van Diggy Dex. Voor het zomerse Jaar Of 4 putte Diggy Dex zijn inspiratie uit het doorgeven van muziek van generatie op generatie. Draaide zijn vader vroeger Paul Simon en inmiddels herhaalt hij het proces bij zijn eigen kinderen. "Nu zet ik zelf voor mijn zoon een plaat op, en dans op de bank met hem," aldus Diggy in het refrein van Jaar Of 4. 

  Jaar of 4 heeft Diggy gemaakt in samenwerking met Rene van Mierlo, Ramiks, Jaap Kattevilder, Darin Guermonprez en Skiggy Rapz, en zal verschijnen op het aanstaande nieuwe album van Diggy Dex, wat uitkomt op vrijdag 23 september Naast Jaar Of 4 zullen zal ook Treur Niet (Ode Aan Het Leven) een plaats hebben op het album, evenals Morgen Komt Het Goed, wat Diggy Dex schreef voor 3FM naar aanleiding van de aanslagen in Brussel eerder dit jaar.

  Ter ere van zijn album doet Diggy Dex vanaf 1 oktober een uitgebreide clubtour langs de Nederlandse podia met liveband.

  Diggy Dex Najaarstour 2016

  01 okt - Neushoorn, Leeuwarden
  07 okt - Patronaat, Haarlem
  08 okt - Paard van Troje, Den Haag
  13 okt - Hedon, Zwolle
  14 okt - FLUOR, Amersfoort
  21 okt - Mezz, Breda
  28 okt - Grenswerk, Venlo
  29 okt - Simplon, Groningen
  02 nov - Paradiso Tolhuistuin, Amsterdam
  04 nov - Gigant, Apeldoorn
  05 nov - De Meester, Almere
  10 nov - Effenaar, Eindhoven
  12 nov - De Vorstin, Hilversum
  19 nov - Victorie, Alkmaar

  Tickets zijn verkrijbaar via http://www.diggydex.nl/agenda/.

  Volg het leven van Diggy Dex in plaatjes op Instagram

  Brian Elsta(r)k

  Brian Elstak is bekend van Colossal, de videoclip van Diggy Dex, zijn radioshow OWRUfilm Lowrey, de vorige edities, zijn shirtontwerpen en het artwork van 13, I Forgot About It, When I Thought About It, Snelle Jelle presenteert: 8 Jaar Noah’s Ark - De Mixtape, HETISZOVER, De Ark De Triomf, Hefvermogen en 6,5. En meer. 

  Brian Elstak Def

  Jonna Fraser going in

  3
  5

  Vorige week verschenen op dezelfde dag twee video's van Jonna Fraser: Motion (prod. Project Money) en Ik Kan Je Niet Laten (prod. Frankie)alletwee singles van zijn Goed Teken EP. De FunX luisteraar kon de dagen erna stemmen op zijn of haar favoriet, waarna Ik Kan Je Niet Laten werd uitgeroepen tot FunX DiXte. Motion is geschoten door Bobby Littlejohn voor E-Ville Media Group, Ik Kan Je Niet Laten door Sergeo Vigelandzoon.

  Kwame Kwanzaa: On the Kijk Uit

  Naam: ACE FULLHOUSE
  Leeftijd: jong
  Woonplaats: Amsterdam
  Album / Ep: n.v.t.

  Ook ik moet toegeven dat ik vaak moeite met het vinden van 'the plug'. ACE FULLHOUSE blijkt er ook moeite mee te hebben.Misschien is het een chale thing. Vandaar dat ik fucking lekker ga op deze track. En ik vind dat jij dat ook moet doen. 

  BEL THE PLUG VOOR DIE 100 BANDS.

  Kwame Kwanzaa Augustus

  Still Fresh