De Man Achter De Man

Jiggy vs. Jiggy

De Man Achter De Man
Jiggy vs. Jiggy Foto door VADIVISUALS

Hey Jiggy, hoe issie nou?
Ja prima wel man.

Druk?
Ja ach, druk, ja nou ja, ik hou mezelf lekker bezig.

Niet druk?
Weet je, ik ga niet liegen voor je, soms voelt het wel alsof ik druk ben, maar dan sla ik mezelf en vertel ik mezelf dat ik zelf kies te doen wat ik doe. Druk is niet de hoeveelheid werk dat je te doen hebt, meer hoe zwaar je er aan tilt. 

Weet je, ik ga niet liegen voor je, soms voelt het wel alsof ik druk ben, maar dan sla ik mezelf en vertel ik mezelf dat ik zelf kies te doen wat ik doe.

Er zijn geen drukke mensen?
Vast wel, maar die kiezen daar zelf voor. Als je heel veel te doen hebt moet je kiezen wat je het belangrijkst vindt, of wat het eerst moet gebeuren omdat er een deadline is, de rest kun je niet doen. 

Maar als je nou tien dingen moet doen voor het einde van een dag?
Ja, dat is kut voor je. Dan heb je wel een probleem zou je kunnen zeggen. Maar iemand zei me eens “Problemen bestaan niet écht. Ieder probleem kun je oplossen en als je het niet kunt oplossen is het geen probleem”, dat vind ik wel een goeie. 

Zeg jij nooit dat je druk bent?
Ja dat deed ik wel, misschien nog steeds weleens, maar dat vind ik heel nep van mezelf. Als je een ‘manager’ bent (en al helemáál als je een ‘officer’ bent) wordt er van je vereist dat je structuur en organisatie aanbrengt in een proces, als jij zelf dan degene bent die zegt dat hij druk is dan doe je iets niet goed. 

Als je heel veel te doen hebt moet je kiezen wat je het belangrijkst vindt, of wat het eerst moet gebeuren omdat er een deadline is, de rest kun je niet doen.

Goed. Iets anders, wat staat er allemaal te gebeuren de komende weken?
Vanalles. We maken ons op voor de derde EP van Jonna Fraser ‘Blessed’ (14 oktober). Dat gaat natuurlijk gepaard met een nieuwe single en video. Ik kan je vertellen die EP is de beste tot nu toe. Misschien is dat moeilijk aan te nemen van mij want het zou gek zijn als ik zou zeggen dat ‘ie heel kut is, maar sorry, het is een geniale EP. 

En?
Een week later dropt de EP van Ome Omar. Tja, misschien is het moeilijk om van mij aan te nemen maar Omar is een genius. Een van de weinige rappers die humor en filosofie weet te vangen in track waarop ook nog sick gerapt wordt. En de week dáárop verschijnt het laatste album in de ‘Crane serie’ van Kraantje; Crane III. Nou ja, misschien is het moeilijk om van mij aan te nemen maar…. 

Tja, misschien is het moeilijk om van mij aan te nemen maar Omar is een genius.

Haha. Is het een sick album?
Ja. Laten we trouwens ook niet vergeten dat afgelopen vrijdag de tweede EP van Def Major zomaar ineens upon ons was. Dat hoef je helemaal niet van me aan te nemen, die kan je gewoon luisteren. En ja, die is ook sick. En dan gaan we in november weer komen met album van de legend. 

Over legends gesproken; bestond jouw debuutalbum niet 10 jaar gister?
Ja!

Moet dat niet gevierd worden?
Ja, eigenlijk wel. Wordt aan gewerkt.

Drukke tijd wel.
Welnee.

Diggy Dex - Golven

Het album Golven is alweer het vijfde solo-album van Diggy Dex en bevat samenwerking met Paul de Munnik, Arkgirl Linde Schöne, Big2 en Jiggens. Op de plaat staan onder andere de singles Jaar Of 4, Morgen Komt Het Goed en Treur Niet (Ode Aan Het Leven). Vanaf 1 oktober reist Diggy Dex met band door heel Nederland langs verschillende podia. Kers op de taart: De kers op de taart in de vorm van de support act is Linde Schöne.

Koop jouw fysieke album van Diggy Dex hier!

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Diggy Dex als eerste rapper ooit in Carré én wint een Buma NL Award

Big news: Diggy Dex staat op maandag 17 april, Tweede Paasdag, in Carré! Diggy wordt op deze legendarische avond bijgestaan door onder andere Stef Bos, Paul De Munnik en Linde Schöne. Kaarten voor deze show zijn hier te koop.

Naast Carré, z’n nieuwe album en zijn najaarstour heeft Diggy ook een Buma Award in de wacht gesleept, in de categorie ‘Meest Succesvolle Single - Populair’ liet Diggy Dex Guus Meeuwis en Marco Borsato achter zich. Gefeliciteerd Jansen!

Diggy Dex als eerste rapper ooit in Carré én wint een Buma NL Award

Nieuwe single van Kraantje Pappie in aanloop naar Crane III

In samenwerking met YouTubesensatie StukTV bracht Crane Poppa de afgelopen maand de nieuwe track ‘Opgeturnt’ uit. Menig festivalganger heeft het nummer al voorbij horen komen maar hij is dan vanaf heden ook de beluisteren via jouw favoriete streamingsdient. Turn hier op!

Nieuwe single van Kraantje Pappie in aanloop naar Crane III

Jonna Fraser kondigt nieuwe EP 'Blessed' aan!

Met zijn nieuwe videoclip 5 Shows kondigt Jonna Fraser zijn aankomende EP Blessed aan. Het is de derde EP in een jaar (!) tijd. Blessed verschijnt op 14 oktober. 

Jonna Fraser kondigt nieuwe EP 'Blessed' aan!

Ome Omar en Hef keepin it real bij DWDD

Omtrent de legacy's van Biggie én 2Pac waren Ome Omar en Hef gezamenlijk te gast bij DWDD om te vertellen wie van deze twee nou écht de beste is. Bekijk het fragment hier terug.

Ome Omar en Hef keepin it real bij DWDD

Linde Schöne - Liefde Van De Vloer

Linde Schöne, de eerste zangeres op Noah’s Ark releast haar eerste wapenfeit ‘Liefde Van De Vloer EP’. Ze schrijft liedjes over haar leven, de liefde, het drama, de pijn en het geluk. Linde voldoet aan alle kwalificaties van een rapper. ‘Je won misschien het spel, maar de verliezer ben je kwijt.’ 

Oordeel zelf hier!

Jonna Fraser - 5 Shows

In aanloop naar Jonna's nieuwe EP verscheen recent de door Daniel Porcedda gemaakte video van 5 shows. In de nieuwe track reflecteert Jonna op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat kippenvel hier op de loer ligt, check it uit.

10 Video Jonna

Stappen In De Waggie Bij Jiggy En Praten Over Allemaal Shit

Na o.a. Faberyayo, Diggy Dex, Yung Felix & Tellem en Jonna Fraser is het de beurt aan een nieuwe bijrijder in de waggie van Jiggy: Kraantje Pappie. Jiggy ging langs bij Crane Poppa in Groningen om te praten over allerlei shit waaronder natuurlijk het nieuwe album Crane III dat op 28 oktober verschijnt. Bekijk de sessie hier.

Still Waggie

Def Major - Lachen Naar De Bank

Bam! Goede zaken, zoals het universum en de nieuwe EP van Def Major, komen vaak ogenschijnlijk uit het niets. Vrijdag verscheen plotseling Lachen Naar de Bank, inclusief brand new videoclip bij de titeltrack. Op de zes tracks tellende EP bewijst Def dat er niet te fronten valt op zijn veelzijdige palet aan sounds en stijlen. De EP is vrijwel compleet geproduceerd door EightyThrilla en Def zelf, en bevat bijdrages van Ronnie Flex, Murda, Cartiez en Esko. De video van Lachen Naar de Bank is geregisseerd door Mike Static, en bevat dingen die je nog nooit gezien hebt zoals het kapsel van Def Major.

Random Reviews

Met Simon Dopper

Random Reviews
B.E.P. / TM88 / Lil' Yachty / Young Thug / Rae Sremmurd

Wat is een mening die je niet opdringt aan anderen? Inderdaad, verspilde energie. Omdat opkroppen ongezond is reviewt allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft. 

Black Eyed Peas - #WHEREISTHELOVE feat. iedereen en zn moeder

Sommige zaken, zoals het gedachtegoed van Adolf Hitler en Where is the Love van The Black Eyed Peas, zijn het best op hun plaats in het verleden. Sinds kort kampen we naast neo-nazi’s echter ook met een remake van ‘s werelds meest befaamde muzikale vraagstuk omtrent waar de liefde nu precies verblijf houdt. Deze nieuwe versie doet denken aan het Koningslied, waamee ik bedoel dat zelfs Karin Bloemen en Paul de Leeuw het niet erger hadden kunnen maken. De meest verwarrende dingen in de video: 1. de bijdrage van Jaden Smith is gereduceerd tot het doen van Asap Rocky’s ad-libs 2. DJ Khaled zegt de meest zinnige dingen van iedereen.

Where is the love 2016 is ultieme bewijs dat je niet te pas en te onpas dingen de wereld in moet slingeren alleen maar omdat ze een positieve boodschap hebben. Zelf schilderde ik vorige week met warme giraffepoep de tekst ‘HET LEVEN IS BEST OKE ALS JE EEN HELEBOEL DINGEN WEGDENKT’ op een maagdelijk canvas, maar dat heb ik toen ook niet op instagram gezet. Ik zou zeggen: neem eens wat vaker een voorbeeld aan mij, Will.I.Am.

TM88 - Been Thru A Lot feat. Lil Yachty & Young Thug

Samenwerkende rappers vullen elkaar vaak niet per se goed aan, maar gelukkig zijn er uitzonderingen zoals Yes-R & Soesie B en Lil Yachty & Young Thug. De reflectieve winnaarsthematiek van Been Thru A Lot in combinatie met de  melancholische beat maken dat dit nummer extra sterk binnenkomt na het verrichten van een grote prestatie, zoals de dam tot damloop, je doucheput vrijmaken van haarklitten of het drinken van wortelsap.

Iemand in de comments merkt scherp op dat het refrein van Yachty off-beat is. Tegen deze persoon zou ik willen zeggen: dankjewel dat je bereid bent de knowledgevruchten van je conservatorium-opleiding te delen met de gewone man, de volledige discografie van on-beat legende René Froger komt zo snel mogelijk jouw cunt op.

Rae Sremmurd - Black Beatles (Video)

De video van Black Beatles is uit,  wat een prima gelegenheid schept om nog eens te benadrukken dat deze track een groothandelvoorraad aan veren in the ass verdient. Kritiek als ‘waarom spelen ze in de video zogenaamd op instrumenten die helemaal niet in de muziek zitten’ kan eenvoudig worden gepareerd door te wijzen op de roze Gucci bontjas en skibril waarmee Slim Jimmy onlangs verscheen bij The Breakfast Club (iets waarop ik Paul McCartney overigens nooit heb kunnen betrappen). De hooks van Swae Lee zijn altijd zo on point dat ik werk aan een burgerinitiatief om hem met terugwerkende kracht alle bestaande refreinen in de geschiedenis van hiphop opnieuw in te laten zingen. Met uitzondering van het refrein van Fat Joe’s What’s Luv, uiteraard, dat staat immers als een huis. Bedankt nog, Ashanti.

En jij ook bedankt, lieve lezer! Ik spreek y’allz volgende maand.

Ark Up Insta

 • Vanavond zijn we genomineerd met 'Treur Niet (Ode Aan Het Leven)' en spelen we op de Buma NL Awards! Met @jw_roy @renevanmierlo @maxvw_drums @d_a_r_i_n_g_music @sophievanschaik @julesheadsup @strictlyyila

  @diggydexofficial

  10 Insta Diggy
 • Vind mij en @freddiecrooks in schoolboeken

  @heffelini

  10 Insta Heffelini
 • Blessed

  @jonnafraser

  10 Insta Jonna
 • Vloggers

  @jiggydje

  10 Insta Jiggydje
 • Linea Recta Lit

  @

  10 Insta Aziz
 • beware, ice cold mc in the streets today

  @

  10 Insta Spacekees
 • Dankbaar ❤️ Blessed

  @murdaworld

  10 Insta Murda
 • ☀️SRANANG☀️ #haveagoodweekend

  @

  10 Insta Bizzey
 • Crane III

  @kraantjepappie

  10 Kraantjepappie 02
 • HANDS DOWN MY FAVO PERFORMANCE EVER !

  @

  10 Insta Lorddusty
 • peukie

  @ramiks

  10 Insta Ramiks
 • Deze foto is gemaakt ten behoeve van mijn chamos

  @

  10 Insta Onkeltje
 • On Tour met een strakke Contour

  @kraantjepappie

  10 Insta Kraantjepappie
 • Lachen Naar De Bank

  De nieuwe video van Def Major is geregisseerd door Mike Static en ernaar kijken maakt gelukkig, probeer het maar. Lachen Naar De Bank is geproduceerd door EightyThrilla en Def Major.

  10 Video Def

  De Ark Agenda voor september

  1. Kraantje Pappie

   Festyland
  2. Jonna Fraser

   Rotterdam
  3. Kraantje Pappie

   Leiden

  Golven / Laten We Dansen

  Alles is beter in tweevoud. Bekijk nu de twee video's bij het nieuwe album van Diggy Dex: Laten We Dansen met Paul de Munnik en titeltrack Golven. Laten We Dansen is gemaakt door Bram Knol. Golven komt uit de regiekoker van Yannick de Jager en Tim Padmos. 

  10 Video Lwd
  10 Video Diggy

  Brian Elsta(r)k

  Brian Elstak is bekend van Colossal, de videoclip van Diggy Dex, zijn radioshow OWRUfilm Lowrey, de vorige edities, zijn shirtontwerpen en het artwork van 13, I Forgot About It, When I Thought About It, Snelle Jelle presenteert: 8 Jaar Noah’s Ark - De Mixtape, HETISZOVER, De Ark De Triomf, Hefvermogen en 6,5. En meer. 

  Linde

  Kwame Kwanzaa: On The Kijk Uit

  Naam: Aristoteles Mendes
  Leeftijd: 29 jaar
  Woonplaats: I dont fucking know
  Album: Vida Nova, release 2017

  Er zijn vrij weinig dope, Engelse rappers in Nederland. En dat vind ik jammer. Maar don't get me wrong, er zijn wel wat parels. Denk aan een Dusty, een Digitzz of een Jay-Way. Dus, het is altijd wel leuk als er weer een dope bij komt. En de nieuwe chosen one is: Aristoteles Mendes. Ik denk wel een bekende in de clubscene door de remix van 'Ring It' door Jereezy.

  Domme raps en Domme beats. Meer wil je niet. Check vooral nu zijn nieuwe videoclip Jerry Macguire, afkomstig van zijn opkomende EP 'Vida Nova'.

  Still

  Werknemer van de maand

  Erwin Vogel — Radio promotor

  10 Werknemer