De Man Achter De Man

Jiggy vs Jiggy

De Man Achter De Man
Jiggy vs Jiggy Foto door VADIVISUALS

Zo dan, de laatste maand van 2016. Hoe vond je het zelf gaan?
Voor mij persoonlijk was 2016 relatief smooth. Voor Noah's Ark was het top en voor hiphop in Nederland, nou ja, het is een bepalend jaar geweest.

Bepalend in welke zin?
Ik heb eerder uitgeweid over de staat van hiphop in dit land, ik denk dat het vrij evident is dat we dit jaar officieel hebben laten zien dat we de toekomst hebben. Records werden gebroken in de charts op de podia en in het algemeen qua output van de verschillende labels die dit land rijk is. 2016 markeerde ook de overname van vloggers op 'onze' markt; het ging dit jaar toch voor een goed deel over de Vomar in Zaandam. Ik denk dat het veilig is om te stellen dat de cultuur ook wortels heeft geschoten op het gebied van nieuwe media en dat dit er op wijst dat we daar ook een gezonde toekomst tegemoet gaan.

We hebben nooit meer releases gedaan dan het afgelopen jaar

Waar ben je het meest trots op wat Noah's Ark betreft?
Het feit dat Jonna op 1 binnenkwam in de album top 100 met een EP is natuurijk sick en daarom wellicht de voor de hand liggende keuze. Na hem zijn er nog een paar hele grote artiesten geweest die met albums kwamen en die lukte het niet om de chart te toppen, het moet natuurlijk een beetje meezitten, maar het zegt ook wel wat over de kwaliteit van de muziek van Jonna. Dat 2016 het eerste jaar is dat er überhaupt hiphop releases op 1 binnenkwamen, eerst Lil' Kleine en toen Broederliefde, maakt het ook speciaal, we hebben wat geschiedenis kunnen schrijven en dat is altijd mooi.

Maar er was meer?
Natuurlijk! We hebben nooit meer releases gedaan dan het afgelopen jaar, we hebben nog nooit zo veel gouden en platina platen uitgereikt en we hebben nog nooit zoveel en goed gechart. Maar het tofste vind ik dat we hele toffe nieuwe muziek van nieuwe artiesten, nieuw op het label in ieder geval, konden releasen. Tot de dag voor haar EP release kende bijna niemand Linde Schöne, afgelopen weekend deed ze het voorprogramma van Eefje de Visser in Carré. Het gaat ons niet per se om het bekender maken van een artiest maar wel om het faciliteren in het waarmaken van zijn of haar dromen, het is bijzonder om mee te maken dat zoiets langzaam tot stand komt, hoe klein het ook begint. Def Major releaste twee EP's die allebei behoren tot de favoriete releases van ons in het tien jarig bestaan van dit label. Ome Omar was er al even bij maar dropte voor het eerst dit jaar en ook meteen twee stuks met een paar hele lijpe video's er bij. Maar ook Murda, Dusty, Terilekst, Aziz, Kraantje Pappie dropten allemaal platen en ja, het is allemaal mooi eigenlijk.

In deze Arkalarm vind je de aankondiging van een legende en een nieuwe held

En een paar vrienden kwamen aan boord! 
Yes! Diggy Dex, Bizzey, Mario Kartel, allemaal jongens met wie we al langer bevriend zijn dan dat Noah's Ark bestaat. Het maakt het werk dat we samen doen speciaal omdat je bij wijze van spreken net een vakantie boekt samen en de volgende dag bespreekt wanneer de volgende video gedraaid moet worden. Diggy Dex stond afgelopen weekend op het podium in Ziggo Dome tijdens de show van Guus Meeuwis met wie hij net een nieuwe single uit heeft die sinds release bovenaan staat in de iTunes chart, nu kun je denken 'ja maar ja, Guus Meeuwis' maar meteen daarna moet je denken 'JA GUUS MEEUWIS', kedeng kedeng bro.

Maar we hebben nog een maand, staat er nog wat te gebeuren?
Oh ja, winter is coming, dus dan komen we geheel volgens traditie met de koudste shit. In deze Arkalarm vind je de aankondiging van een legende en een nieuwe held, aan het einde van deze week introduceren we nóg een nieuwe held, en zo redden we stukje bij beetje de wereld. We gaan door tot het vuurwerk. En als de straat aangeveegd is pikken we weer op where we left off.

23/12

Hef Ruman Artwork Door Brian Elstak 1500 X 1500

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Linde en Jonna op Eurosonic Noorderslag

In januari zijn Jonna Fraser en Linde Schöne met nieuwe liveshows te zien op het prestigieuze Noorderslag in Groningen. Een stukje live kunst voor de mensen. Tickets voor het festival haal je hier.

Linde en Jonna op Eurosonic Noorderslag

Prijzen voor Jonna

Jonna Fraser werd verrast bij FunX met een dubbel platina award voor Do Or Die met Broederliefde en een gouden award voor de track Ik Kan Je Niet Laten. Als klap op de vuurpijl vierde hij met Frenna een nummer één positie voor de single My Love. Jonna is blessed. 

Prijzen voor Jonna

Mario Kartel, Linde Schöne en Jonna genomineerd voor 3voor12 Song Van Het Jaar

Het jaar loopt ten einde en dat betekent: lijstjes, lijstjes en flessen champagne. Mario Kartel, Jonna Fraser en Linde Schöne kwamen voor in de lijst van genomineerden voor 3voor12 Song Van Het Jaar. De stembussen zijn inmiddels maar op 16 december treden onder andere Jonna en Linde op op het Song Van Het Jaar Festival in TivoliVredenburg in Utrecht. Kaartjes voor deze show vind je hier.

Mario Kartel, Linde Schöne en Jonna genomineerd voor 3voor12 Song Van Het Jaar

Tourlife: Diggy, Kraantje en Jonna

Na zijn goedlopende Najaarstour heeft Diggy Dex extra speeldata aan zijn agenda toegevoegd. Hij gaat in 2017 op Voorjaarstour door het land en neemt Terilekst mee als voorprogramma. Jonna Fraser sluit op zijn beurt 2016 af met drie solo-shows. Merleyn en Melkweg zijn al uitverkocht, voor Het Paard zijn nog een paar tickets beschikbaar. Wees snel. En als je jouw tour langs de tours compleet wilt maken kun je aansluiten bij Kraantje Pappie. Zijn Crane III Clubtour knalt door heel het land en hoewel er al aardig wat shows zijn uitverkocht, kun je hier vinden waar nog tickets voor zijn.

Tourlife: Diggy, Kraantje en Jonna

Getekend op de Ark

Welkom aan boord Josbros.

12 Josbros

Josbros - Maak 'T Dobbel

Josbros - Maak 'T Dobbel

Wij heten Josbros van harte welkom op de Ark. Na DitisJosbros en Andre Kuipers MP, projecten die Jos in eigen beheer uitbracht, breekt er nu een periode aan waarop hij muziek zal uitbrengen onder de vlag van Noah's Ark.

Vandaag dropt de jonge Nieuwegeinse rapper meteen een nieuw wapenfeit in de vorm van Maak 't Dobbel. De track geproduceerd door Jos Blaze, het beattikkende alter ego van Josbros, en vanaf nu overal te beluisteren. Check nu hier de video van Basnetron, en besef dat je nooit zo overtuigend een oranje trui zult dragen als Jos. Momenteel werkt Jos aan een EP, die volgend jaar uitkomt. 

Crane III Releaseparty Recap

Crane III Releaseparty Recap

De releaseparty van Kraantje Pappie zijn Crane III album was insane. Zorg dat je nog een show van de tour meepakt. Haal jouw tickets hier

Crane III Clubtour
09/12 - Hedon, Zwolle (uitverkocht)
10/12 - De Helling, Utrecht 
28/01 - AB, Brussel

Luister Crane III

Done.

Done

Door Brian Elstak & FilosofischeStilte

De Ark Agenda voor december

Ome Omar - Bledder

Ome Omar Bledder

Ome Omar is niet met die bledder. Er wordt namelijk onzin gepraat, ook aan de Noordkant van onze hoofdstad. In de nieuwe video spreekt Omar zich op ruim 30 locaties in zijn welbekende stadsdeel uit tegen deze overvloed aan loze woorden. Geheel in stijl zoals Omar dat kan dragen, in de primeur bij Noisey. Bledder is één van de verhalen die Ome Omar schetst op de EP Nonkel die in oktober uitkwam. De videoclip geregisseerd door Opslaan Als en de beat is geproduceerd door Dixak. 

Def Major - Wat Ik Wil

Def Major - Wat Ik Wil

Na De Jeugd, Lachen Naar De Bank en Altijd Hier is Def Major terug met een nieuwe video van zijn laatste EP Lachen Naar De Bank. Bekijk de video van de track Wat Ik Wil, geschoten door Berry Oost, hierboven. 

Brian Elsta(r)k

Brian Elstak is beeldend kunstenaar en art director met wortels in de hiphop, theater en kunstwereld. Hij is illustrator, schilder en verbinder tussen verschillende creatieven en verhalenvertellers. Hij is ook onderdeel van kunstcollectief LFMC (Lowrey Foley McClane) en heeft een eigen podcast radioshow genaamd OWRU. 

Bledder

Werknemer van de maand

Erwin Vogel — Radio promotor

Werknemer van de Maand

Ark Up Insta

 • Wat een top avond was dit. Thanks @rtllatenight!! beelden staan online mocht je ze nog niet gezien hebben. Vandaag kick off van de Clubtour in de Oosterpoort. Maar vanmiddag eerst om 17:00uur optreden in Media Markt Westerhaven. #CraneIII #Demanier

  @kraantjepappie

  Kraantjepappie 1
 • Je kan stemmen op #NietZo voor Song Of The Year

  @murdaworld

  Murda 1
 • In december breng ik samen met @jw_roy en @michielborstlap een ode aan de grootste voetballer aller tijden. Eerst even de nostalgie opsnuiven in Betondorp vandaag. #14

  @diggydexofficial

  Diggy Dex 1
 • Remixes, nieuwe tunes, allas mi mang! Its coming! Je hoort me vanavond in je locale club.

  @

  Bizzey
 • Finna ontrek me aan de hysterie

  @jiggydje

  Jiggy Dje
 • -

  @ramiks

  Ramiks
 • "Droomde vroeger altijd over voetballen. Ik werd gescout en toen verpest door in de hood hangen" @heffelini vertelt @noiseynl over zijn dagen als voetballer ⚽️ noisey.vice.nl

  @noahsarklabel

  Hef 1
 • A netflix original badman serie coming soon... #wrijving

  @

  Aziz
 • 'Do Or Die' dubbel platina 'Ik Kan Je Niet Laten' goud en 'My Love' #1 in de XCharts en dat allemaal dankzij jullie! ❤️

  @jonnafraser

  Jonna Fraser 1
 • Gisteravond in een uitverkochte #paradiso #tolhuistuin #diggydex

  @terilekst

  Terilekst
 • DUSTY BY @dennisbranko (2/4)

  @

  Dusty
 • Morgen 14:00 Kid de Blits - Adios Amigo Ft. Def Major video primeur @noiseynl

  @

  Def Major
 • Lekker 's nachts @npo3fm met @jasper3fm

  @

  Ruimtevankees
 • Game time. Thank you @radio538

  @

  Tellem
 • Met z'n Tweeën

  @kraantjepappie

  Kraantje Pappie 2
 • Vanavond gettin dem stacks in Venray.

  @

  Bizzey 2
 • Woosh!

  @jonnafraser

  Jonna Fraser 2
 • Jonna Fraser - On Set ft. Mula B & LouiVos

  Jonna Fraser - On Set

  Hij is on set, voelt zich soms net als Blade en wil af en toe zijn als Skepta. Jonna Fraser dropt de derde videoclip van zijn Blessed EP genaamd On Set met Mula B & LouiVos. De vergelijking tussen zijn leven en een film is niet gek gezien de successen en het bijbehorende snelle leven. Wilde Westen topstukken Mula B & LouiVos delen dat gevoel en doen verdienstelijk mee op de tot-flexing-uitnodigende productie van Project Money. Een sfeer die prima past in deze roerige tijden. De video is afkomstig van Paperclips. 

  Still Fresh