De Man Achter De Man

Jiggy vs. Jiggy

De Man Achter De Man
Jiggy vs Jiggy Foto door VadiVisuals

Volgens mij moeten we gewoon verder waar we gebleven waren, muzikaal dan. Ik weet niet of jullie alle lijstjes een beetje mee hebben gekregen maar ik denk dat we aan het einde van 2006 niet hadden kunnen dromen dat het eind van 2016 er zo uit zou zien, voor hiphop bedoel ik. Misschien moeten we langzaam eens na gaan denken over onze invloed op alles buíten muziek. 

Ik wens iedereen vrede, geluk en vreugde toe

Oh, gelukkig nieuwjaar trouwens! Ik wens iedereen vrede, geluk en vreugde toe. Dat is niet een soort holle we-staan-nu-toch-bij-het-koffieapparaat-dus-ik-zeg-maar-wat wens, ik wens dat écht voor iedereen. Waarschijnlijk omdat ik zelf weet en ervaar hoe lastig het soms is om die drie dingen te realiseren hoe ogenschijnlijk lekker het ook gaat. Als je net als ik bent start je de dag regelmatig met het aanzetten van je telefoon en het afstruinen van alle je dingen (ik wil niet ‘social media’ zeggen en al helemaal geen ‘socials’, maar dat bedoel ik wel met dingen). Binnen een kwartier heb je alles gezien dat er 'aan de hand' is in de wereld. Het is natuurlijk niet echt álles dat aan de hand is maar zo voelt het wel omdat het allemaal lijkt te gaan over die specifieke voorvallen en omdat je krap vijf minuten wakker bent en nog lang niet bij machten bent om op de top van je kunnen te relativeren. Zelfs als je, zoals ik, de media die 'het nieuws' verslaan niet volgt kom je er niet onder uit; via-via vindt het altijd een weg naar jouw net bewust wakkere brein. En dat is dan de start van je dag. 

Ik denk dat we links en rechts best wat opsteken van elkaar en wat geinige dingen leren

Nee, ik ga je niet vertellen dat je moet stoppen met je telefoon checken als je wakker wordt en in plaats daarvan yoga moet gaan doen (hoewel ik vrij zeker weet dat dat beter voor je is), dat lukt mij zelf namelijk ook niet. Ik wilde het überhaupt niet echt gaan hebben over het gebruik van de telefoon, meer over de tendens in dit land en hoe deze - we kunnen er moeilijk omheen - sterk wordt gevoed door dat wat er zich afspeelt op social media (kut). 

Ik volg rappers, politici, schrijvers, onbekende mensen met een niet specifiek onderscheidend beroep die ik gewoon leuk vind, presentatoren, etc. Zowel jong als oud. Er lijkt geen onderscheid in hoe iedereen gebruik maakt van zijn of haar media; er worden dingen gevonden, er worden dingen van derden gedeeld, er wordt op dingen gereageerd en er wordt gediscussieerd. Het resultaat van al die activiteit is moeilijk te meten. Ik denk dat we links en rechts best wat opsteken van elkaar en wat geinige dingen leren, ik denk dat we hier en daar inspireren en geïnspireerd raken en ik denk zeker dat er gelachen wordt maar ik denk dat we veel vaker gefrustreerd en vermoeid raken van steeds hetzelfde lezen, van oeverloze discussies, van ongenuanceerde reacties en van slechte grappen. 

Laten we in het echt bij elkaar komen en een constructief gesprek houden over wat we kunnen doen

Het meest frustrerend is proberen te bevechten dat het bovenstaande aan de hand is door met steekhoudende argumenten in discussie te gaan met de verantwoordelijken. Het resultaat er van is tien uit de tien keer namelijk een overlopen discussie, ongenuanceerde reacties en slechte grappen. In je poging om het goed te doen draag je bij aan dat wat je probeerde te bevechten. Onlangs luisterde ik een podcast waarin iemand zei “you shouldn’t sit around cursing at the darkness, you should light a candle,” dat voelde ik wel. Het is mijn goede voornemen I guess.

En voor hen die dit jaar goed willen doen een open uitnodiging; laten we in het echt bij elkaar komen en een constructief gesprek houden over wat we kunnen doen. 'The Voice of Holland, political edition' is al begonnen en de gedoodverfde winnaar zingt niet de liedjes die ík wil horen in 2017.

Welkom op de Ark

Dave Budha

01 Dave

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Zero to 2000, Diggy, real quick

Diggy Dex is met 'Treur Niet (Ode Aan Het Leven)' de hoogste Nederlandstalige binnenkomer in de Top 2000 die in de aanloop naar 2017 werd uitgezonden door Radio 2. Plek 437 is van Diggy.

Zero to 2000, Diggy, real quick

Hef praat met Parool

Vlak voor Kerst bracht Hef zijn vierde solo-album genaamd Ruman uit. Hef sprak met Parool over zijn persoon en zijn nieuwe album. Lees het interview hier en beluister Ruman hier.

Hef praat met Parool

Noorderslag met Kraantje, Linde Schöne en Jonna Fraser

Na Jonna Fraser en Linde Schöne staat Kraantje Pappie ook op het showcase festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Alle drie met hun nieuwe live shows. Kom De Ark daar op 14 januari checken.

Noorderslag met Kraantje, Linde Schöne en Jonna Fraser

Diggy, Linde en Mario Kartel in het Glazen Huis

Het Glazen Huis van 3FM was eind 2016 opgebouwd in Breda. Mario Kartel, Diggy Dex en Linde Schöne werder uitgenodigd om voor 3FM Serious Request langs te komen en een liedje te spelen voor het goede doel. Bekijk de optredens van Mario Kartel, Diggy en Linde respectievelijk hier, hier en daar.

Diggy, Linde en Mario Kartel in het Glazen Huis

Dave Budha - Divvi

Het nieuwe jaar wordt gevierd met een nieuwe artiest op De Ark: Dave Budha. Maak kennis met Dave 'Divvi' Budha via de eerste clip die hij dropt. De productie is van Björn en de video is gemaakt door Festus. Next up.

Davebudha3

Leafs - Shawty (prod. Ramiks)

01 Video Leafs

Kort geleden ontdekte Noah's Ark producer Ramiks op internet de 15-jarige rapper/artiest Leafs, die nog maar één videoclip online had staan. Ramiks werkt momenteel aan zijn solo-album dat dit jaar uitkomt op Noah's Ark, en nodigde Leafs uit in zijn studio.

Een van de eerste nummers die ze samen maakten werd door Ramiks doorgestuurd naar labelbaas Vincent 'Jiggy Djé' Patty, die direct enthousiast was en de track op zijn beurt liet horen aan de befaamde videomaker/creatieve duizendpoot Teemong. Teemong was zodanig onder de indruk van Leafs dat hij meteen een video bij het nummer wilde schieten. En zo geschiedde: met Shawty, zoals de single heet, is Leafs nu officieel de jongste artiest ooit om een release te doen op Noah's Ark. Met amper 15 jaar heeft Leafs nog een lange muzikale toekomst voor zich, maar dat Ramiks zich daar voor een groot deel qua producties in zal huizen staat vast.

Een knallend 2017 gewenst namens Bizzey, Yung Felix, Adje, Jozo, Teemong & YOUNGBAEKANSIE 

01 Kerst

Hef - Nieuwe Euro ft. Josylvio

23 december verscheen Ruman, het vierde solo-album van Hef. Nadat de legend uit Hoogvliet eerder de tracks Shooter en Bijna met Lil Kleine presenteerde, is hier de eerste videoclip afkomstig van z'n album Ruman Nieuwe Euro in samenwerking met Josylvio. In de video, gemaakt door Frank Telli, zijn Hef en Josylvio in een geld-groene omgeving te zien. De productie van het nummer is gedaan door Architrackz.

"Nieuwe dag, nieuwe euro's 
We zien hoe het loopt"

01 Video Hef

Ark Up Insta

 • Saturday Its a saturday!

  @

  Bizzey Saturday Its A Saturday
 • De Gore Man in zijn meest natuurlijke habitat

  @kraantjepappie

  Kraantjepappie De Gore Man In Zijn Meest Natuurlijke Habitat
 • Young Lightyear ✨⚡️ To infinity and beyond lil bish! 〽️

  @murdaworld

  Murdaworld Young Lightyear To Infinity And Beyond Lil Bishjpg
 • @dieuwertjesneuvelings me nieuwe album laten horen vandaag. Ze vond het master!

  @heffelini

  Hef @dieuwertjesneuvelings Me Nieuwe Album Laten Horen Vandaag Ze Vond Het Master
 • Lekker lachen met Leafs

  @ramiks

  Ramiks Lekker Lachen Met Leafs
 • PERFORMING NEW TRACKS TONIGHT AT NEW AMSTERDAM'S EVENT IN THE chicagosocialclub BAR 11-4

  @

  Dusty Performing New Tracks Tonight At New Amsterdams Event In The Chicagosocialclub Bar 11 4
 • Onderweg

  @

  Aziz Onderweg
 • Was hier waarschijnlijk weer een foto van mezelf aan het posten

  @

  Ome Omar Was Hier Waarschijnlijk Weer Een Foto Van Mezelf Aan Het Posten
 • Josbros

  @

  Ditisjosbros
 • Jonna Fraser BdayBash SOLD OUT! HBD to me today

  @jonnafraser

  Jonna Fraser Jonna Fraser Bday Bash Sold Out Hbd To Me Today
 • 'Treur Niet (Ode Aan Het Leven)' van @diggydexofficial is de hoogste NLtalige binnenkomer in de @radio2top2000

  @noahsarklabel

  Noahsarklabel Diggy
 • De situatie

  @heffelini

  Hef De Situatie
 • Ready voor het nieuwe Hef album? #Ruman #23 #december

  @noahsarklabel

  Hef Ready Voor Het Nieuwe Hef Album Ruman 23 December Door Brianelstak
 • B2B with @holowave tonight!

  @

  Filo B2 B With Holowave Tonight
 • Wij zijn ready voor zaterdag @djdyna

  @jonnafraser

  Jonna Fraser Wij Zijn Ready Voor Zaterdag Djdyna
 • Brian Elsta(r)k

  Brian Elstak is beeldend kunstenaar en art director met wortels in de hiphop, theater en kunstwereld. Hij is illustrator, schilder en verbinder tussen verschillende creatieven en verhalenvertellers. Hij is ook onderdeel van kunstcollectief LFMC (Lowrey Foley McClane) en heeft een eigen podcast radioshow genaamd OWRU. 

  Davebudha3

  Beeldspraak door Samira Imaankaf

  1. De Regel
  2. Drink Van Me
  3. Feunen
  4. Replay
  5. Niet Normaal
  6. Kofferbak

  De Ark Agenda voor januari

  Jonna Fraser - Langs Je Werk ft. Yade Lauren

  Jonna is Blessed. Na 5 Shows, Ik Kom Bij Je en On Set sluit Jonna zijn succesvolle jaar af met de video van Langs Je Werk met Yade Lauren. Een korte film voor de koude winterdagen.

  01 Video Jonna

  Diggy Dex - Gent ft. Linde Schöne

  Diggy Dex bezingt de Vlaamse stad die een bijzonder plekje in zijn hart heeft veroverd: Gent. Linde Schöne zingt mee op het nummer Gent en doet op 17 april 2017 ook mee met Diggy Dex zijn grootse show in Koninklijk Theater Carré. 

  01 Video Diggy

  Challas Remix Pack

  01 Video Challas

  Bizzey is op een gekke streak met zijn singles Lekker Lekker, Bij Mij en Challas. Nu is er een Challas Remix Pack met bewerkingen van Dyna & Patrick Paul, DJ Punish en BLVCKPRINT. Heat in een pakket te vinden op de kanalen. Ik kom dichterbij, ik kom dichterbij.  

  Still Fresh - januari