De Man Achter De Man

Jiggy vs. Jiggy

De Man Achter De Man
Jiggy vs. Jiggy Foto door VadiVisuals

Hey, het is even geleden gek genoeg, hoe gaat het?
Prima hoor, met jou ook? 

Jazeker. Druk met de wereld veranderen nog steeds?

Ach druk, we hebben allemaal de tijd tot we dood gaan. Helemaal niets doen is ook tijd goed besteed en daarmee is ‘druk’ zijn heel relatief. Maar hier hebben we het al eens over gehad.

Heel filosofisch meteen weer, heb je nog iets filosofisch over bescheidenheid?
Ehm, jawel hoor, hoezo?

Dit is de Arkalarm ‘Blijf Hombel’ editie, ter ere van de EP van Ome Omar die vrijdag 10 maart uitkomt.
Dan zeker! Schopenhauer zei "Bescheidenheid bij de middelmatigen is louter eerlijkheid; bij de grote talenten is het huichelarij.” 

Dan zeker! Schopenhauer zei "Bescheidenheid bij de middelmatigen is louter eerlijkheid; bij de grote talenten is het huichelarij.” ​

Ben je het daar mee eens?
Niet echt. Zoals hij het stelt is bescheiden zijn afhankelijk van hoe goed je bent in iets, dat heeft er niets mee te maken denk ik. Sterker nog, ik vind eerder het tegenovergestelde; als je heel specifiek goed bent in iets, gelauwerd, dan is dat je uitgelezen kans om er bescheiden over te zijn. Maar die Schopenhauer was ook een beetje een lul naar ik begrijp. Arrogantie zie je vaak ter camouflage van onzekerheid of een algemeen gevoel van wanprestatie, tenminste in mijn omgeving zie ik het zo. 

Hoe zie jij het dan?
Toen Bruce Lee gevraagd werd of hij zichzelf de beste vond zei hij “Als ik nu zeg dat ik dat vind dan vind je mij arrogant, als ik zeg dat ik niet vind dan weet je dat ik lieg.” 


Arrogantie zie je vaak ter camouflage van onzekerheid of een algemeen gevoel van wanprestatie, tenminste in mijn omgeving zie ik het zo.

En daar kan jezelf wel in vinden?
Ik hou er sowieso van wanneer mensen vragen beantwoorden met hypotheses, het houdt het gesprek zo lekker gaande. Tussen bescheidenheid, goed zijn in iets en arrogant zijn zitten hele dunne lijnen. Het is belangrijk te vinden dat je goed bent in iets omdat het je ook beter maakt als je dat erkent. Dat kan je dus ook best zeggen als iemand het aan je vraagt, zoals Bruce opmerkt. Anderzijds is bescheidenheid absoluut een deugd, daden spreken luider dan woorden. Arrogantie is gewoon lelijk.

Laat me je dan de vragen stellen die Bruce gesteld kreeg; vind je jezelf de beste?
Daar ga ik geen antwoord op geven.

Ik vind wel dat je de beste bent.

Dat is lief, thanks!

Linde Schöne - Liefde Van De Vloer

03 Still Linde

Linde Schöne is de muziekwereld binnen geknald met de release van haar EP Liefde van de Vloer. Van Club Overleeft Wel via Sorry Maar naar Noorderslag en verder. Om haar waardige debuut in stijl af te sluiten is er nu de videoclip van de titeltrack van de EP. Het nummer is geproduceerd door Subp Yao en de videoclip is gemaakt door video agency RIDE en regisseur Steven Kuijs.

Aanstaande vrijdag uit

Goed nieuws voor iedereen die houdt van goed nieuws: Aanstaande vrijdag dropt Ome Omar zijn nieuwe EP Hombel. Naast Tienervader staan er nog zes tracks op de EP, waarvan Onkel er al twee liet horen bij Sunday Service. Vrijdag op alle kanalen.

1. Paranoïde High (prod. DJ Hyperlink)
2. Privacy ft. TommyOost (prod. Dixak)
3. Super ft. Sterre Nacca (prod. Riks)
4. Tienervader (prod. Boeboe)
5. Toppers ft. Abelmanbroer (prod. Dixak)
6. Daglicht ft. Yung Mau & Ray Fuego (prod. Riks en Dixak)
7. Voicemail ft. Yelli & Tellem & Big2 (prod. Yung Tammo)

Artwork door Savory Studio

Hombel

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Vincent J. Patty start de Wilde Haren de Podcasts

Een dagelijks groeiende timeline, wekelijkse radioshow en een maandelijkse column vatten niet precies dat wat Vincent 'Jiggy' Patty te zeggen heeft. Daarom is hij gestart met een opzichzelfstaande podcast: Wilde Haren de Podcast. Een plek waar er oeverloos geouwehoerd kan worden. Zoals hij alvast deed met Tim Hofman, Johnny Quid, Kees F.W. van den Assem, Nalden en Elias Mazian. Bekijk en abonneer hier

Vincent J. Patty start de Wilde Haren de Podcasts

De voorjaarstour van Diggy Dex is in volle gang

Rappende troubadour Diggy Dex reist rond door het land met Terilekst in zijn voorprogramma. Hij is nu bezig met zijn Voorjaarstour en staat op Tweede Paasdag in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. Daarnaast is zijn tour voor het najaar ook alvast aangekondigd. Wees op tijd een haal je kaarten via diggydex.nl

De voorjaarstour van Diggy Dex is in volle gang

Jonna Fraser staat dit jaar op Lowlands

Jonna Fraser staat dit jaar op Lowlands 2017. Zijn nieuwe album is onderweg, zijn tour met liveband is aan de hand en de complete zomer staat al volgeboekt. Blessed.

Jonna Fraser staat dit jaar op Lowlands

Metropole Orkest met Terilekst?

Terilekst staat niet alleen op de planken met Diggy Dex, maar ook in de longlist voor een samenwerking met het Metropole Orkest. De producties van Turrie kunnen worden uitgevoerd door het bekende orkest, mits hij genoeg stemmen vangt. Je kunt hier bijdragen.

Metropole Orkest met Terilekst?

Moderne Hippies

Kraantje is all about muziek, natuurlijk. Maar wat luistert de beste man onderweg naar shows, in zijn huis of tijdens het pompen? Crane licht zelf zijn wekelijks vernieuwende playlist toe: 

"Zie jij? Moderne Hippies in de buurt vannacht. All about the feelright! Vraag maar wat de uren bracht. De MH is de paarse sfeer waarin ik hang. Wees van harte welkom om aan te schuiven tijdens bonfire circle session. Get high, sit back en enjoy the show.

Elke maandag een nieuwe traditie, een nieuwe drug en een nieuwe reis. Moderne Hippies salute."

Volg Kraan voor het gemak op Spotify

De Ark Agenda voor maart

Tienervader

Ome Omar vertolkt de stem van velen. Zo ook van tienervaders. In zijn nieuwe nummer vertelt hij het verhaal van een jonge vader die zijn best doet om een goede vader te zijn, terwijl de man ik kwestie meerdere verantwoordelijkheden heeft die zijn aandacht eisen. Het real life-verhaal dat Onkel schetst is verfilmd door Thuy nga Phan, de tegenspeelster van Omar in zijn videoclip Drerrie Als Ik. In navolging van zijn Nonkel EP komt Ome Omar op 10 maart met de EP Hombel. Tienervader staat op die nieuwe EP en is geproduceerd door Boeboe. 

03 Still Tienervader

Beeldspraak door Samira Imaankaf

 1. 03 Beeldspraak Jonna 01
 2. 03 Beeldspraak Jonna 02
 3. 03 Beeldspraak Jonna 03
 4. 03 Beeldspraak Jonna 04
 5. 03 Beeldspraak Jonna 05
 6. 03 Beeldspraak Jonna 06

15 maart gaan we weer naar de stembus

!METS is ontstaan uit een groep mensen die willen dat jongeren gaan stemmen. We willen jongeren niets opleggen, we willen dat ze kiezen voor wat zij willen. Door zich op 15 maart te laten horen. !METS wordt gesteund door Stichting Democratie & Media. Lees hier alles over !METS

Kantel de macht,
!METS

Mets Logomanifest 1

Don't

03 Still Dusty

Dusty is back. Terug in een reeks videoclips en tunes die de Engelstalige rapper uit Amsterdam komende tijd uit gaat brengen. "Dit is gewoon Dusty having fun, die baksteen in het water waarvan ik hoop dat het lang blijft golven." 

De video is gedaan door Ebeneza Blanche en het nummer is geproduceerd door FNMLAS.

Random Reviews

met Simon Dopper

Random Reviews
Future / HNDRXX / Drake

Wat is een mening die je niet opdringt aan anderen? Inderdaad, verspilde energie. Omdat opkroppen ongezond is reviewed allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft. 

Future / HNDRXX

Op het moment dat ik dit schrijf is het vrijdag en wacht ik naarstig op het al dan niet te verschijnen derde album op rij van Future Hendrix Dirty Sprite Legendary.

Mijn favoriete liedjes of all time van Future zijn die waar hij zijn emoties aka lit-pijn volledig de vrije loop laat: March Madness, Inside the Mattress, Hardly en Purple Reign. Met HNDRXX heb ik in de vorm van Sorry een track aan deze codeine fuelled tranentrekkers kunnen toevoegen. "IM SORRY IT HAD TO BE THIS WAYAHAAHAHAH" – catch me singing this in de trein in de spits als ik op de trap moet zitten terwijl er in de eerste klas gewoon plek is. Echte pijn, mi boy.

Het Future album vind ik geloof ik beter worden op de helft net als kauwgomlollies. Iedereen die op Mask Off net als ik de sample herkende uit Top Dogz van Looptroop wil ik feliciteren met de positieve ontwikkeling van diens muzieksmaak door de jaren heen. In deze shoutout wil ik voornamelijk ruimte bieden aan witte mensen met dreadlocks zoals Venz aka Dj Vlees (one half of DJ duo The Gay Looking Straight Guys).

​DRAKE IN ZIGGO DOME 26 FEBRUARI

Zondag 26 februari was je boy (dat ben ik) bij het concert van de Drake in de Ziggo Dome om te kijken naar zijn intense dansbewegingen en volmaakt gesculptuurde baard, Ik wilde hier een kort stukje over de show schrijven maar toen bedacht ik dat dat helemaal niet nodig was, omdat Pim Lauwerier aka DJ Hoppeta (one half of DJ Duo the gay looking straight guys) me net na de show appte wat ik van de show vond, waarna ik hem per voicenote van repliek diende. Wat nu volgt is een uitgescheven versie van deze emotioneel beladen voiceclip, zodat jullie er ook een beetje bij waren:

OKE HET EERSTE KWARTIER KWAM IK ER FF NIET IN WANT DIE VOCALS STONDEN TE HARD EN EN HIJ DEED GEWOON EEN PAAR KUT POKOES ZOALS 'HEADLINES', DE ALLER KUTSTE POKOE VAN DRAKE DIE OOIT GELEEFD HEEFT. DAARNA DEED IE INEENS EEN BLOKJE MET MIJN TUNES ZOALS 'IM ON ONE' ENZO, EN BLABLABLA, EEN BEETJE DAT TIJDPERK ALLEEN DEED HIJ ZIJN GOEIE VERSES DAAR NIET.

MAAR TOEN RAAKTE IK ER WEL HELEMAAL IN, OP EEN GEGEVEN MOMENT, VUURBALLEN EN SHIT, BALLONNEN, IK BEN DOWN MET DAT SOORT SHIT, ZEKER WETEN.

MAAR TOEN WAS HET WEL INEENS AFGELOPEN DAAR SCHROK IK EEN BEETJE VAN. HET IS GEWOON EEN HELE CORNY MAAR WEL HEEL AARDIGE GUY, DRAKE IS TOCH DE NUMMER ONE GUY I LOVE TO HATE AND HATE TO LOVE

Tot later en keep Dipset alive.

Democratische groetjes,
Simon

Making of: Hef - Bijna ft. Lil Kleine

03 Still Hef Making Off

Terwijl clipmaker Selwyn de Windt bezig is om dit pareltje vast te leggen, filmt Christian Willems over zijn schouder mee. Zie Hef en Lil Kleine hierboven in de making of van de videoclip Bijna op Curaçao en zie ze hieronder in het uiteindelijke resultaat.

03 Still Hef

Ark Up Insta

 • Een uitverkochte Effenaar bedankt! Haal je laatste kaarten voor de 'Vijf Shows Tour'

  @jonnafraser

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 29 32
 • Shout out naar heel @vanklasse en heel @glitchgang700 en naar iedereen die is komen smoken met ons. Love!

  @heffelini

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 29 41
 • Kees

  @

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 29 50
 • Professional MMA athlete Vincent Latoel aka @magnivincent1 reppin' de Ark.

  @noahsarklabel

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 30 07
 • Voor het tweede jaar op rij heeft een album waaraan ik meerdere bijdragen heb geleverd een Edison gewonnen. Gefeliciteerd @Rotterdamairlines

  @ramiks

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 30 17
 • Melkweg Ams.

  @

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 30 27
 • Real Ting AYE

  @murdaworld

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 30 42
 • Wilde Haren de Podcast gaat om 21u live op de grootste zender van NL; youtube, tune in

  @jiggydje

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 30 52
 • Diddy & Montana

  @

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 02
 • Ik ben bezig met een nieuw project

  @

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 12
 • Niemand zoals ik, je ken lullen wat je wil.

  @kraantjepappie

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 21
 • Kleine bolle Craney was al pimpin sinds het hobbelpaard.

  @kraantjepappie

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 32
 • Believe in ya BC Barber

  @

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 42
 • Afgelopen jaar stonden we op strandfestival Live On The Beach in het voorprogramma van @borsato en staan we dit jaar daar weer: nu als voorprogramma van Doe Maar! Een enorme eer om voor deze helden te staan. Éen van mijn eerste muziekherinneringen is het nummer 'Pa' rond 1985 vermoed ik. Live On The Beach is dit jaar op 9 september op Scheveningen strand. Zie je hopelijk daar!

  @diggydexofficial

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 50
 • @davebudha

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 31 58
 • @

  Whats App Image 2017 03 06 At 10 32 07
 • Brian Elsta(r)k

  Brian Elstak is beeldend kunstenaar en art director met wortels in de hiphop, theater en kunstwereld. Hij is illustrator, schilder en verbinder tussen verschillende creatieven en verhalenvertellers. Hij is ook onderdeel van kunstcollectief LFMC (Lowrey Foley McClane) en heeft een eigen podcast radioshow genaamd OWRU. 

  Jesse

  Werknemer van de maand

  Erwin Vogel — Radio promotor

  03 Werknemer