Bericht van de Sponsor

Jiggy vs Jiggy

Bericht van de Sponsor
Jiggy vs. Jiggy Foto door VadiVisuals

Hey Jiggy!
Hey man, hoe gaat 'ie nou? 

Prima. Zomertijd is ingegaan, voelt toch altijd als een 'new dawn'.
Ja dat voel ik volledig. Een clean slate, we hebben weer een periode met meer licht in het verschiet en dus nieuwe kansen om alles te kunnen laten manifesteren wat we hebben bedacht in de donkere wintermaanden.

Wij hebben ook uitsluitend mooie muziek aan de horizon

Precies!
Wij hebben ook uitsluitend mooie muziek aan de horizon.

Dat zou ik ook zeggen als het mijn label was.
Ja, terecht ook. Even los van wat we sowieso al gedropt hebben dit jaar. De EP's van Aziz en Omar bijvoorbeeld. Als je daar nog niet ingedoken bent dan raad ik je aan dat te doen, gekke parels. Om nog maar te zwijgen over Dave Budha z'n Raamuit EP die we onlangs dropte, dat is de lente in audiovorm. Als 3fm die man niet begint te draaien komt het nooit meer goed met ze.

Het volume bepaalt de kwaliteit niet, de kwaliteit bepaalt dan eerder de prijs

Statements wel.
Weet je wat het is? En ik zeg dit al jaren. We kunnen allemaal de cijfers lezen. We weten allemaal wat de streams zijn, wat de views zijn, wat de charts zeggen, maar dat is niet alles.

Er zijn rappers die anders zouden beweren.
Dat begrijp ik en dat is hun goed recht. Maar kijk, voor elke 1000 Big Macs die over de toonbank vliegen, wordt er misschien maar één met zorg geprepareerde amuse verkocht. Het volume bepaalt de kwaliteit niet, de kwaliteit bepaalt dan eerder de prijs. 

Klinkt als een excuus voor tegenvallende cijfers.
Zo kun je het ook uitleggen, ik geloof er in. De McDonalds heeft bestaansrecht maar een sterrenrestaurant ook. Ik geloof in ieder geval dat een zender als 3fm zich zou moeten focussen op hoogwaardige gerechten, niet op Quarter Pounders. 

Jonna Fraser is the best of both, dat kan toch ook?
My point exactly; als je maar lang genoeg met bezieling bereid eten op het menu hebt dan verander je niet alleen je eigen restaurant, je verandert het dieet van alle mensen die komen eten.

14 april in stores

Op 14 april verschijnt Jonna Fraser zijn debuut-album Jonathan. De eerste single Niks Nieuws met Jayh & Sevn Alias is het eerste geluid van Jonna zijn aanstaande release die ook fysiek te verkrijgen is. Bestel het album album alvast vooruit via Bol.com en get ready voor de 14e. 

Artwork door LeRoi3 en Daniel J. Ashes.

Jonna Fraser Jonathan 3000X3000 2

Jonathan

Schermafbeelding 2017 03 31 Om 10 29 31

De aankondiging van Jonna zijn debuut-album Jonathan is hierboven te zien. Op 14 april verschijnt de plaat overal, voor nu is het album alvast vooruit te bestellen via Bol.com

Op Jonathan staat onder andere de track Niks NieuwsNiks Nieuws is een warme, beweeglijke samenwerking met Jayh en Sevn Alias op een productie van Project Money en Soundflow, en verschijnt met een begeleidende video van Frank Telli.

Still Jonna Fraser

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Een Vluggertje met Murda

De goedlachse Murda gaat langs bij XITE rondom Brand New en krijgt een flinke dosis vragen en stellingen voorgeschoteld. In het interview geeft Murda snelle antwoorden op de korte vragen en laat hij onder andere zien hoe snel hij kan rappen. Bekijk het stuk hier.

Een Vluggertje met Murda

De beste hiphop-albums volgens Hef en Diggy Dex

Het is een eeuwenoud vraagstuk waar grote denkers het nooit over eens zijn kunnen worden: wat is het hardste hiphop-album ooit gemaakt? DWDD waagt zich aan de kwestie en nodigde verschillende artiesten uit om hun favoriete album te pitchen. Onder meer Hef en Diggy Dex namen plaats op het podium en namen het op voor je gewaardeerde genre. Bekijk de volledige pitch hier.

De beste hiphop-albums volgens Hef en Diggy Dex

Linde en Jonna genomineerd voor 3FM Awards

Op Tweede Paasdag worden de 3FM Awards 2017 uitgereikt. Dit jaar zijn zowel Jonna Fraser als Linde Schöne genomineerd in de respectievelijke categorieën 'Talent' en 'Beste solo-artiest'. Mocht je nog een stem over hebben, dit is je moment: 3fm.nl/stem

Linde en Jonna genomineerd voor 3FM Awards

Kraantje Pappie tekent bij bij Noah's Ark

Voor zij die RTL Boulevard kijken weten ervan: Kraantje Pappie tekent bij bij Noah's Ark. Ondanks de geruchten dat Kraantje Pappie zou stoppen met rappen na zijn derde album in de Crane-triologie, neemt hij voorlopig geen afstand van het artiestenleven. Momenteel heeft Kraan met zijn single Pompen een Top-10 hit in België te pakken en is zijn single De Manier met labelgenoot Bizzey een succes in eigen land. Zo'n succes dat Bizzey Kraantje tijdens het interview verraste met een platina plaat.

Kraantje Pappie tekent bij bij Noah's Ark

Welkom op De Ark

Leafs x Ramiks EP comin' soon.

Whats App Image 2017 03 31 At 17 03 44

Nieuwe SpaceKees video: Van Den Awesome

Spacekees Vandenawesome

"Van den Awesome, fucking awesome." Het is Kees. SpaceKees wel te verstaan. De man die daar was bij de geboorte van Noah's Ark bracht afgelopen jaar met Big2, Tellem en Yung Felix het album Mario Kartel uit. Van Den Awesome staat op dat album en is nu voorzien een mooi stukje video. In de primeur in #arkalarm en gemaakt door Izo Productions.

De Ark Agenda voor maart

 1. Kraantje Pappie

  Rotterdam
 2. Kraantje Pappie

  Paaspop
 3. Jonna Fraser

  Bunnik

Brian Elsta(r)k

“Your friendly neighbourhood artist. Armed only with a pencil as sharp as his wits”. Brian Elstak (1980, Zaandam) is beeldend kunstenaar. Hij illustreert, schildert en is een verbinder tussen verschillende creatieven en verhalenvertellers. Zijn personages ontleent hij uit de popcultuur en uit de hedendaagse samenleving. Elstak maakt deel uit van het interdisciplinaire kunstenaarscollectief LFMC (Lowrey Foley McClane).

Jonnaalbummode

Bizzey x Kraantje vlog

Vloglife is a certain life. Bizzey is met Kraantje Pappie en Jozo in Madrid voor iets speciaals waar Bizzey verslag van legt. Het multi-talent geeft een kleine kijk in de reis en het extravagante leven dat er wordt geleefd. Bekijk deze eenmalige vlog en get ready voor iets moois.

Bizzeyxkraan

Ark Up Insta

 • Op deze USB-stick staat m'n nieuwe album. Onderweg naar Noah's Ark HQ om het laten horen. My peoples die weten welk album dit is, please geen info in de comments, tis nameijk nog maar de vraag of dit auteursrechtelijk gezien uitgebracht mag worden. #samples #samples #ennogeens #samples

  @terilekst

  Terilekst
 • Gang gang

  @heffelini

  Heffelini
 • MY FACE WHEN I REALISE IT'S MONDAY ALREADY

  @

  Dusty
 • Heffelini

  @noahsarklabel

  Noahsarklabel
 • ☀️

  @

  Ruimtevankees
 • Another one! Check het terug via: https://youtu.be/5Mi6u_IV6c4 #podcast #wildeharen

  @

  Ruimtevankees 2
 • Dave Budha - Raamuit

  2017 werd geopend met de bekendmaking dat Dave Budha is getekend bij de Ark. Dat heugelijke nieuws ging gepaard met de release van de video voor Divvi, één van de tracks die op de nieuwe Raamuit EP staat die onlangs is uitgekomen. 3VOOR12 duidde de debuut-EP van Dave Budha alsvolgt: "Dit geluid was nog niet zoveel te horen in de Nederlandse hiphop, en hoe cool is het dat het juist een Brabantse gezelligerd is die het nu claimt, vanuit het niets?"

  Davebudha

  Samen met de release van de EP Raamuit is er ook de videoclip van de titeltrack. Het nummer is geproduceerd door Jopie & Rijnbaart en de videoclip is gemaakt door Victoire & Festus. Must see.

  Random Reviews

  met Simon Dopper

  Random Reviews
  More Life / Two Zero One Seven / Ransom 2

  Wat is een mening die je niet opdringt aan anderen? Inderdaad, verspilde energie. Omdat opkroppen ongezond is reviewed allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft. 

  Drake - More Life

  Toen More Life dropte heb ik een goeie week geprobeerd er doorheen te komen, waar ik niet echt in slaagde, hoofdzakelijk vanwege de penetrante gedachte ‘DIT IS HET NIEUWE DRAKE ALBUM G BETER LUISTER JE AANDACHTIG DIT IS REVOLUTIONAIRE SHIT’.

  De worsteling was real, maar toen vertelde David van Project Money a.k.a. John Jewbank (ondanks deze woordspeling ben ik komend kwartaal nog steeds te boeken op bar mitzvahs) me dat je deze sannie moet ervaren als playlist in plaats van als album.

  Toen ik met die gedachte het album *HT VOICE: OEPS BEDOEL PLAYLIST* ging luisteren werd het ineens best wel een topverhaal. De grotere les die hieruit getrokken kan worden: neem dingen voor wat ze zijn: albums zijn playlists en een croissant is op zichzelf niet per se avondeten.

  Persoonlijke hoogtepunten: de wederopstanding van If You Had My Love, Teenage Fever, dat Passionfruit een replica is van Ronnie Flex - Op De Maan Staan en het feit dat Drake iemand heeft betaald om 61 keer YADUNNOW ITS AN EASTSIDE THING te roepen om de suggestie te wekken dat Drake een Oost-Londenaar is.

  Klein minpuntje voor Drake deze maand: in Ziggo Dome afgelopen dinsdag zei hij ‘Eyo verwelkom mijn mattie op stage, Amsterdam’ terwijl de track Good Times werd aangezet. Toen dacht ik natuurlijk ‘OMG WTF YOUNG THUG JA ECHT???’ maar verscheen Popcaan ten tonele, wat toch op zijn minst net zo erg is als een sultana hartig waarvan je alvorens de eerste hap te nemen dacht dat het een reguliere sultana zou zijn.

  Chief Keef - Two Zero One Seven

  Random Reviews gaat voorbij aan de waan van de dag en schroomt daarom niet af en toe een product van een tijdje terug te behandelen, zoals Two Zero One Seven van Chief Keef.

  Chief Keef heeft al 5 levens achter de rug en is nog steeds 14, waarmee hij de gemiddelde huiskat overtroeft. Daarnaast is hij een van de meest invloedrijke rappers ooit, maar ben ik op een gegeven moment een beetje gestopt met het checken van zijn muziek omdat ik het idee had dat hij te veel wiet aan roken was. In een melancholiek moment checkte ik toen dit album vanwege de vrolijke gele cover, en werd ineens weer overvallen door allemaal vuur, flowswitches en nextlevel braglines als “this designer on me its fucking mismatched” op Fix That. Tuurlijk, je kunt een kleurenwaaier kopen om te kijken bij welke seizoens- en pasteltinten je wenkbrauwen goed uitkomen, maar je kunt ook kiezen voor de winnende levensstrategie om je bewust te zijn van je  niet-matchende designer outfit,  terwijl je tegelijkertijd niet genoeg foks geeft om iets aan die situatie veranderen. Ondertussen heb ik dit album nu vaker geluisterd dan de laatste Migos, fijn voor me.

  Mike Will Made It - Ransom 2

  Ik had eigenlijk geen zin om dit album te reviewen maar het leek me wel vet dat ik dan deze rubriek tijdelijk kon omdopen tot Ransom Reviews, dus oke: ik ben niet uit mijn voegen gebarst van enthousiasme maar Razzle Dazzle, Perfect Print en Emotions Unlocked zijn liedjes die me de afgelopen maand in vervoering hebben gebracht.

  Moderne Hippies

  Kraantje is all about muziek, natuurlijk. Maar wat luistert de beste man onderweg naar shows, in zijn huis of tijdens het pompen? Crane licht zelf zijn wekelijks vernieuwde playlist toe: 

  "Zie jij? Moderne Hippies in de buurt vannacht. All about the feelright! Vraag maar wat de uren bracht. De MH is de paarse sfeer waarin ik hang. Wees van harte welkom om aan te schuiven tijdens bonfire circle session. Get high, sit back en enjoy the show. 

  Elke maandag een nieuwe traditie, een nieuwe drug en een nieuwe reis. Moderne Hippies salute."

  Volg Kraan voor het gemak op Spotify