De Man Achter De Man

Jiggy vs Jiggy

De Man Achter De Man
Jiggy vs Jiggy Foto door VADIVISUALS

Amersfoort. Het strandloze Los Angeles van Nederland. Een plaats met een rijke historie van tabakshandel en bier die, ondanks dat de stad er niet meteen bekend om staat, tevens een belangrijk deel van de Nederlandse popcultuur huisvest. 

Vandaag zit ik hier met de man die zowel achter als voor de schermen actief is voor het in de 'Keistad' gevestigde label 'Noah's Ark'. Ik sprak hem vijf jaar geleden voor het laatst toen hij werd bedankt en geëerd voor zijn werk. Nu leek het me tijd eens bij te kletsen met één van de meer markante figuren van de scene: Jiggy Djé.

Hey Jiggy!
Hey man.

Alles goed?
Jazeker. Everything is everything, zoals ze dat weleens zeggen.

Wat staat er allemaal te gebeuren label-technisch?
Veel goeie muziek. Het is misschien cliché of het gaat klinken als een standaard verkooppraatje maar de muziek op Noah's Ark wordt beter en beter. Als je kijkt naar de afgelopen 12 maanden dan kun je al concluderen dat het zo was, ik kan je vertellen en garanderen dat het zo blijft, béter zelfs.

De Henny Vrienten van deze generatie, de Ramses Shaffy misschien zelfs

Noem eens wat.
Afgezien van de grote namen, Jonna heeft net natuurlijk het album van het jaar afgeleverd en heeft naar mijn idee laten zien dat de jeugd immer in ontwikkeling is en de oprechte intentie heeft te innoveren en oprechte muziek te maken, maar los daarvan duurt het bijvoorbeeld niet lang voor de tweede EP van Dave Budha uitkomt.

Dom?
Heel dom.

Vertel.
De Henny Vrienten van deze generatie, de Ramses Shaffy misschien zelfs. Raamuit de pokoe was daar al een voorbode van (draait 3fm die al overdag?) maar de volgende EP gaat dat gieten in beton. Linde Schöne is natuurlijk óók Ramses Shaffy en die komt óók met een tweede EP, dus tja, een hoop Ramses. En Tellem. Dat wordt ook een event. Ik kan niet beginnen uit te leggen hoe gek zijn EP is. En Leafs met Ramiks, de EP. Josbros de EP. Etc etc.

We droppen de beste muziek verkrijgbaar in Nederland

Ben je echt zo enthousiast?
Ja, ik weet dat het klinkt als preken voor eigen parochie maar we droppen de beste muziek verkrijgbaar in Nederland, daar ben ik werkelijk van overtuigd. Niet eens in hiphop of urban of whatever, gewoon in Nederland period. 

Hoe komt dat denk je?
Ik denk dat het gebrek aan goeie mainstream muziek de deuren heeft geopend voor alle (jonge) makers out there. Het feit dat muziek op de radio zo 'stuck in the mud' was maakte dat iedereen op de zolderkamer écht aan de slag is gegaan. Als je dan kijkt naar het succes van alle eigenzinnige artiesten in de land over de voorbije jaren; dat is een zelfvertrouwen-boost voor iedereen die iets bijzonders wil doen.

We gaan het zien.
We zien het al lang. 

Jonathan

Op Goede Vrijdag was het zover en verscheen Jonna Fraser's langverwachte debuutalbum Jonathan, dat binnenkwam op 5 en inmiddels de 4e plek heeft aangetikt.

Jonathan bevat persoonlijke tracks, uiteenlopende stijlen en bijdragen van het Amsterdamse ZO! Gospel Choir.

Het leeuwendeel van de 15 producties op Jonathan zijn gedaan door het productieteam Project Money, met wie Jonna  door zijn discografie heen naast een eigen geluid ook een een steeds sterkere muzikale- en persoonlijke band ontwikkeld heeft. Daarnaast bevat Jonathan producties van Soundflow en Spanker. Naast Jayh, Sevn Alias en Ronnie Flex bevat het album ook vocale bijdragen van onder meer Kevin en Chanel_Papi Jiggy Djé. Beluister het langverwachte debuut nu via de online kanalen of schaf Jonathan fysiek aan op CD.

Noah’s Ark Nieuws: De hoogtepunten van afgelopen maand

Golven vanaf nu op vinyl

Diggy Dex mocht op Tweede Paasdag als eerste rapper ooit Koninklijk Theater Carré uitverkopen. Na dit hoogtepunt was voor het eerst de vinyl van zijn album Golven te koop. Sinds afgelopen vrijdag is de vinyl ook in de winkels te vinden. En natuurlijk te bestellen via Bol.com.

Golven vanaf nu op vinyl

Goud voor Brand New

Dankbaarheid en een mooie bedankspeech voor deze zegening. Murda en Jandino werden samen door FunX verrast met een gouden plaat voor de single Brand New met Jonna. In de video waarin ze de plaat krijgen overhandigd krijg je een stuk van hun blijdschap mee. 

Goud voor Brand New

Jonna Fraser pakt 3FM Award: 3FM Talent

Jonna is aan het vieren met Jonathan. Een paar dagen na zijn release werd Jonna uitgeroepen tot winnaar bij de 3FM Awards in de categorie 3FM Talent. Daarnaast was hij te gast bij DWDD waar hij het nummer Leader speelde, ging hij op bezoek bij Venz & Big2 op FunX en had hij een interviews met onder meer NRC en 3VOOR12. Allemaal mooie dingen. 

Jonna Fraser pakt 3FM Award: 3FM Talent

Making of Challas

"Bizzey, Ramiks bitch, Iliassopdebeat" 101barz duikt de studio in met Ramiks en Bizzey voor Hitmakerz, het item waarin tracks en beats worden ontleed. De met goud-beloonde track Challas wordt onder de loep genomen, dus wordt er ook gesproken met Iliassopdebeat, LouiVos en Mula B. Bekijk het item hier

Making of Challas

Werken / Party

05 Still Jonna

Speciaal voor alle liefhebbers van tekst en muziek dropt vandaag de lyricvideo van Werken van Jonna Fraser met Eves Laurent - Motivational anthem en verplichte kost voor alle uitzendbureaus, CEO's en bijbaanstrijders ter wereld.

Zoals licht niet kan bestaan zonder donker, kan werk niet bestaan zonder ontspanning. Daarom is het maar goed dat deze maand ook de video bij Party verscheen, single van Jonathan, Totally Summer Anthem 2017 en samenwerking tussen Jonna en Ronnie Flex. De video is gemaakt door Frank Telli, en zowel Werken als Party zijn geproduceerd door Project Money. Get your voetjes pon di vloer.

Still Jonna X Ronnie Flex

Volg Jonna op Spotify

De Ark Agenda voor mei

Random Reviews

met Simon Dopper

Random Reviews
Kendrick / Kendrick / Kendrick

Wat is een mening die je niet opdringt aan anderen? Inderdaad, verspilde energie. Omdat opkroppen ongezond is reviewt allround visionair Simon Dopper random shit van de afgelopen maand. Gooi bloemen en/of eieren richting zijn gelaat als je hem tegenkomt in de streets afhankelijk van hoe erg hij gelijk heeft. 

Kendrick Lamar - DAMN

Hallo allemaal, deze editie van Random Reviews is een ingezonden brief van mijn kant betreffende het fenomeen Kendrick Lamar. Want oke, we konden er niet onderuit hoor, Kendrick Lamar heeft zn fokking album gedropt.  

Disclaimer: ik vind Kendrick een super goeie artiest. Net als medewerkers van Astro-TV beheerst hij zijn craft terwijl hij erin slaagt zweem van mysterie te behouden.

Het droppen van DAMN heeft me achtergelaten met een kleine kater. Laat me dit toelichten middels een chronologische overzicht van mijn emotionele toestand omstreeks de release:

1. *OKE YES FUCKING ZIN IN DIT ALBUM  HAHAHA KENDRICK DISST BIG SEAN LEKKER VOOR HEM, WOW DEZE VIDEO VAN HUMBLE IS ECHT HARD ?? IEDEREENS HOOFD STAAT IN DE FIK HAHA GEKKE VLAMMEN*

2. *WTF WAAROM STAAT U2 OP DE TRACKLIST KENDRICK IK DACHT DAT WE VRIENDEN WAREN*

3. *OKE HET ALBUM IS ER, VOLGENS MIJ VIND IK HET WEL VET OFZO*

4. *DIE FAN THEORIE DAT ER ZONDAG NOG EEN ALBUM DROPT IS NATUURLIJK ONZIN*

5 . *SOWIESO DROPT ER ZONDAG NOG EEN ALBUM HET BEWIJS IS ONWEERLEGBAAR*

6. *IK WEET 100 PROCENT ZEKER DAT ER ZONDAG NOG EEN ALBUM DROPT IK VOEL HET AAN ALLES!*

7. *WAAROM DE FOK IS ER NIET NOG EEN ALBUM GEDROPT DE LAATSTE LETTERS VAN DE TRACKLIST VORMEN TOCH EEN ACRONIEM???!*

8. *IK VOEL ME GEBRUIKT EN ENIGSZINS DEPRESSIEF*

Het resultaat van deze emotionele rollercoaster aan niet ingeloste verwachtingen werkt helaas door in mijn beleving van DAMN. Ik weet dat Kendrick er niks aan kan doen maar het is de harde werkelijkheid. Naar verwachting ben ik rond juli over de teleurstelling heen en geef ik het album een nieuwe kans.

De mainstream Kendrick liefhebber

In de tussentijd moeten we waakzaam zijn voor mainstream Kendrick liefhebbers!

Het is natuurlijk leuk dat Kendrick hoog in de top 40 staat, maar de wijze waarop gemiddeld Nederland hem in zijn hart heeft gesloten moeten we wantrouwen. Het probleem is namelijk dat oude mensen op televisie en in kranten claimen van Kendrick houden, alleen om de rest van de rapgame kunnen diskwalificeren als kutzooi. Dit is kwalijk, want Young Thug is een grootheid en verdient respect.

Om het maatschappelijk bewustzijn omtrent dit probleem te vergroten heb ik onderstaand 'wat een mainstream kendrick liefhebber zegt vs wat hij/zij bedoelt'-overzicht gemaakt.

Wat een mainstream Kendrick liefhebber zegt:
“Kendrick is te gek. Hij heeft goede, doordachte teksten.”

Wat hij/zij bedoelt:
“Alle hiphop die niet van Kendrick Lamar is wordt gemaakt door domme mensen en leidt tot kinderprostitutie.”

Wat een mainstream Kendrick liefhebber zegt:
“Kendrick rapt tenminste niet over bitches en geld, maar levert sociaal commentaar op geraffineerde wijze.”

Wat hij/zij bedoelt:
“Ik ben in 1995 naar een concert van De La Soul geweest.”

Wat een mainstream Kendrick liefhebber zegt:
“Kendrick is de Bob Dylan van de hiphop.”

Wat hij/zij bedoelt: 
“Ik weet niet wie Lil Yachty is en er is een witte singersongwriter nodig om de grootheid van Kendrick te kunnen duiden.”

Wat een mainstream Kendrick liefhebber zegt:
“Kendrick treedt op met een band, echt te gek!”

Wat hij/zij bedoelt:
“Alle hiphopconcerten zijn waardeloos. Lucas Hamming is een echte artiest.”

Zo gaat dat dus! Wanneer je getuige bent van dergelijke verwerpelijke uitlatingen, maak deze mainstream Kendrick liefhebber dan onschadelijk met een bombardement aan memes die terecht stellen dat Migos beter zijn dan the Beatles. Stay woke en tot volgende keer.

Wrijvingkamp

05 Still Aziz

Aziz Wrijving is bezig met nieuwe muziek, waarvan aanstaande vrijdag het eerste geluid verschijnt. In deel 1 van zijn vlog 

Brian Elsta(r)k

“Your friendly neighbourhood artist. Armed only with a pencil as sharp as his wits”. Brian Elstak (1980, Zaandam) is beeldend kunstenaar. Hij illustreert, schildert en is een verbinder tussen verschillende creatieven en verhalenvertellers. Zijn personages ontleent hij uit de popcultuur en uit de hedendaagse samenleving. Elstak maakt deel uit van het interdisciplinaire kunstenaarscollectief LFMC (Lowrey Foley McClane).

Tellemst

Ark Up Insta

 • "We gotta make that shit happen"

  @ramiks

  Ramiks 1
 • They Know

  @murdaworld

  Murda 1
 • Mijn allereerste Award

  @jonnafraser

  Jonna 1
 • Den bosch bedankt !

  @heffelini

  Heffelini 1
 • Nog even aan het nagloeien van een van de mooiste avonden van mijn leven. Een om nooit te vergeten en vastgelegd door fotograaf Jaap Reedijk in Koninklijk Theater Carré. Nogmaals dank aan alle aanwezigen, het hele team en alle bijzondere gasten afgelopen maandag!! Niemand hier van ons kan het alleen. Tot de volgende! Foto: @jaapreedijk

  @diggydexofficial

  Diggydex 1
 • 22:15 live op @npo3fm bij @roosmarijn @j.o.p.i.e @rijnbaart

  @davebudha

  Dave Budha 1
 • NEW FIRE ONDERWEG KALM AAN, WE GOTS THiS #JOSBROSSEASON : @nugotiek

  @

  Jos 1
 • This was leuk toch.

  @

  Bizzey 1
 • Vanavond sta ik in Tilburg

  @

  Def Major 1
 • Happy 420 Babeh. Mary Jane you on my brain #420 : @030shirin

  @

  Dusty 1
 • Elke snaar van je meisje wordt geraakt #asscamp

  @

  Aziz 1
 • Voor de youtubers (link in bio)

  @terilekst

  Teriletekst 1
 • Van Den Awesome

  @

  Spacekees 1
 • Hoe blij je me maakt als je een kaartje koopt voor de Hombel show

  @

  Omar 1
 • pure

  @

  Filosofischestilte 1
 • Welkom op De Ark, @leafssensei | Leafs x Ramiks EP comin' soon

  @noahsarklabel

  Ark 1
 • Tonight aanwezig bij kingstoncrown letsgettehhh

  @

  Leafs 1
 • Moderne Hippies

  Kraantje is all about muziek, natuurlijk. Maar wat luistert de beste man onderweg naar shows, in zijn huis of tijdens het pompen? Crane licht zelf zijn wekelijks vernieuwde playlist toe: 

  "Zie jij? Moderne Hippies in de buurt vannacht. All about the feelright! Vraag maar wat de uren bracht. De MH is de paarse sfeer waarin ik hang. Wees van harte welkom om aan te schuiven tijdens bonfire circle session. Get high, sit back en enjoy the show. 

  Elke maandag een nieuwe traditie, een nieuwe drug en een nieuwe reis. Moderne Hippies salute."

  Volg Kraan voor het gemak op Spotify

  Mei

  Erwin Vogel — Radio promotor

  Erwin Vogel

  Still Fresh