Jiggy Djé

Jiggy Djé

Jiggy Djé

Vincent Patty is 26 januari 1981 geboren in Amersfoort. Vincent Patty alias Jiggy Djé begint met rappen rond 1997 waarna hij met zijn groep D.A.C. (de Amersfoortse Coöperatie) twee albums uitbrengt: ‘diDACtici’ (2002) en ‘Professioneel Chillen’ (2005). In 2002 wint D.A.C. de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.

In 2006 releast Jiggy Djé zijn solo-debuutalbum ‘Noah’s Ark’ dat volledig geproduceerd is door producer Terilekst. De vakjury van de Nieuwe Revu beoordeelt het album met de vijfde plaats van Nederlands beste hiphop albums ooit. De release van dit album is tevens de geboorte van Vincent Patty zijn platenlabel Noah’s Ark. Het label brengt over de jaren albums uit van Murda Turk, SpaceKees, Kraantje Pappie, Kohfie Konnect, Hef, SirOJ en Jiggy Djé zelf. In april 2009 brengt Jiggy Djé zijn tweede album 'de Ark de Triomf' uit.

In 2008 brengt Kohfie Konnect, waar Jiggy Djé, Terilekst, Tenshun en Frankie Boxcutta deel uit maken, het album ‘HETISZOVER’ uit. Na het succes met zijn groep besluit Jiggy in 2005 om solo deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland waar hij de finale behaalt en vertrekt met de publieksprijs.

In juni 2013 brengt Jiggy Djé samen met rappers Sticks (Opgezwolle) en Winne en producer Dokter Moon onder de naam Great Minds het album Great Minds uit. Het album komt binnen op nummer 2 in de album top 100 en is daarmee het meest succesvolle Nederlandstalige hiphop album uit de Nederlandse popgeschiedenis.

Naast alle activiteiten als MC en met het platenlabel Noah's Ark, is Jiggy tevens docent aan de Herman Brood Academie in Utrecht en presentator van Nederlands meest populaire hiphopradioprogramma 'Wat Anders' op FunX. Momenteel is Jiggy Djé bezig met zijn derde solo-album genaamd ‘Het Grote Plaatje’. Het album is volledig geproduceerd door de jonge Amersfoortse producer Felix Laman.

Releases & video’s